Νέα ένταση στην Κουμουνδούρου: «Αργομισθίες τέλος» λέει η Κεχαγιά – «Το ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αηδία» απαντά ο Γιώργος Τσίπρας

Νέα ένταση στην Κουμουνδούρου: «Αργομισθίες τέλος» λέει η Κεχαγιά – «Το ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αηδία» απαντά ο Γιώργος Τσίπρας

Συνεχίζεται η εσωκομματική αναταραχή στην Κουμουνδούρου, με τον Γιώργο Τσίπρα να απαντά στη Βούλα Κεχαγιά, μετά τη συνέντευξη της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι δεν ήταν αιτία η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του (όπως υποστήριξε χθες ο ίδιος), καθώς αυτή ήταν εντός της επίσημης γραμμής του κόμματος.

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως στα τέλη Φεβρουαρίου ο Γιώργος Τσίπρας αντικαταστάθηκε από διευθυντής της ΚΟ, διότι επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρύτατες εκφράσεις

Στην εκπρόσωπο τύπου απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο πρώην βουλευτής. «Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για “αργομισθία”,  για δήθεν αίτημά μου για “κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για “ασφαλιστική κάλυψη” κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία» τονίζει ο Γιώργος Τσίπρας.

Επίσης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. «Αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και κακεντρεχής, που απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ λίγοι» λέει μεταξύ άλλων…

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά:

«Δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γ. Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Κόμματος, Στ. Κασσελάκη. Δεν είναι ψύχραιμη ανάλυση ότι απομακρύνθηκε λόγω της συνέντευξης του. Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος μας, η  ηγεσία του Κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν α ποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Στ. Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αυτό που συνέβη με τον Γ. Τσίπρα είναι το εξής: τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης -δεν πρόκειται για απόλυση- είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. Ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον προηγούμενο Οκτώβρη ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ, τα οποία τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Δημιουργούνται θέματα και εντυπώσεις, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό. Δεν μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει λάβει αμοιβή».    

Η απάντηση του Γιώργου Τσίπρα

«Σχετικά με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου κ. Βούλας Κεχαγιά. Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για “αργομισθία”,  για δήθεν αίτημά μου για “κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για “ασφαλιστική κάλυψη” κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία.

Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους “Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!”. Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το “κόψιμό” μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως “εκλογές” για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…»

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο μεγατόνων: Σε ρόλο εισαγγελέα η… ΤτΕ – Νέα ασπίδα προστασίας στους τραπεζίτες των «θαλασσοδανείων»

Εκτεθειμένο το Μαξίμου για το «βατερλώ» Μεϊμαράκη: «Επιθυμία ήταν η εκλογή του» – «Ωμό» άδειασμα του πρωθυπουργού

Ομοφοβικό σχόλιο Στίγκα στη Βουλή: «Ο, η Πατέλης»

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη ΛΑΡΚΟ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter