Νέα ένταση στις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας μετά τον απαγχονισμό ομοιώματος του Ερντογάν στη Στοκχόλμη

Νέα ένταση στις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας μετά τον απαγχονισμό ομοιώματος του Ερντογάν στη Στοκχόλμη
Πηγή: Twitter

Νέος γύρος έντασης μεταξύ Σουηδίας και Τουρκίας προκαλεί οπτικό υλικό από διαδήλωση στη Στοκχόλμη στην οποία κρεμάστηκε από τα πόδια ομοίωμα  του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, πλάνα που δημοσίευσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν κούρδους διαδηλωτές, όπως ανέφεραν, να κρεμούν ένα ομοίωμα του  Ερντογάν σε διαδήλωση έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

«Καλούμε τις σουηδικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπάιας Μπίλστρομ δήλωσε από πλευράς του ότι η Στοκχόλμη καταδίκασε το περιστατικό, αλλά δεν αναφέρθηκε άμεσα σε κάποια χώρα.

«Η κυβέρνηση προστατεύει την ανοιχτή συζήτηση για τις πολιτικές επιλογές, αλλά παίρνει σθεναρά αποστάσεις από τις απειλές και το μίσος εναντίον πολιτικών εκπροσώπων», ανέφερε στο Twitter και πρόσθεσε ότι «η απεικόνιση ενός εκλεγμένου από το λαό προέδρου ως εκτελούμενου έξω από το δημαρχείο είναι αποτρόπαια».

Υπενθυμίζεται πως η Σουηδία επιδιώκει την έγκριση της Τουρκίας για την υποψηφιότητά της ως μέλους του ΝΑΤΟ, την οποία ζήτησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι. Από τη μεριά της η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι η Στοκχόλμη πρέπει να πατάξει τις κουρδικές ομάδες, τις οποίες θεωρεί «τρομοκρατικές».

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter