Νέα επεισόδια και συγκρούσεις σε διαμαρτυρία για το νερό στη Γαλλία

Νέα επεισόδια και συγκρούσεις σε διαμαρτυρία για το νερό στη Γαλλία
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στη Γαλλία με νέο γύρω επεισοδίων στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το νερό στη δυτική Γαλλία και συγκεκριμένα στο Sainte-Soline, με το εργοτάξιο της περιοχής να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Πάνω από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην κατασκευή μιας τεράστιας δεξαμενής που θα χρησιμοποιείται για το πότισμα γεωργικών εκτάσεων.
Το νερό που θα γεμίζει τη δεξαμενή, θα αντλείται από τον υδροφόρο ορίζοντα.

«Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το αγαθό του νερού», είπαν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με σύνθημα «Όχι στις δεξαμενές, ευχαριστώ».
Τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας παραδόθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 6 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ένας από αυτούς, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή.

Από την πλευρά των διαδηλωτών, ο υπουργός μίλησε για 7 τραυματίες, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά. Ένα από αυτά έφερε τραύμα στο κεφάλι και χαρακτηρίστηκε από τον γιατρό της αστυνομίας ως απολύτως επείγον περιστατικό.
Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ένας φωτογράφος που χτύπησε στο κεφάλι και τα χέρια και απομακρύνθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter