Νέα επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη με… φόντο την Αστυπάλαια

Νέα επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη με… φόντο την Αστυπάλαια

Στην Αστυπάλαια βρέθηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, ως κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης για τη μετατροπή του νησιού σε μία «πράσινη περιοχή» ως πρότυπο ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα λάβει χώρα σε συνεργασία με την Volkswagen.

Για ακόμη μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε την παρουσία και την ομιλία του σε μία επικοινωνιακή φιέστα για την «πράσινη ανάπτυξη», σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα «Smart & Sustainable Island», δίχως να αποφύγει τα πομπώδη λόγια αλλά και τις υποσχέσεις για το μέλλον.

«Αυτό που κάνουμε στην Αστυπάλαια είναι ένα ξεκίνημα. Ένα παράθυρο σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον. Μην έχετε αμφιβολία πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επείγουσα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να ενεργήσουμε από κοινού. Στην Ελλάδα δρομολογούμε ήδη τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης και δημιουργούμε πράσινες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του νησιού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τα νέα δεδομένα θα υπάρχει «καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος, διαφήμιση του νησιού σας σε όλον τον κόσμο, φθηνότεροι λογαριασμοί, αλλά και αυτή η υπερηφάνεια, που πρέπει να νιώθετε ότι συμμετέχετε σε κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό, ότι δηλαδή το μέλλον θα έλθει στην Αστυπάλαια νωρίτερα».

Το σχέδιο κυβέρνησης – Volkswagen για την Αστυπάλαια περιλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, την αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων με ηλεκτροκίνητα οχήματα, αναδιάρθρωση των μετακινήσεων, σταδιακή εγκατάσταση μονάδων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, βελτίωση του οδικού δικτύου.

Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια είχε τοποθετηθεί νωρίτερα στη Βουλή ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός ονομάζει «πράσινη ανάπτυξη» την παραλαβή «πέντε ηλεκτρικών οχημάτων από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία. Εγκαινιάζει και 9 φορτιστές, από τους οποίους τους 6, τους έχει αγοράσει ο ίδιος ο Δήμος Αστυπάλαιας και τους 3 τους διαθέτει η ιδιωτική εταιρεία, και αυτό το ονομάζει κυβερνητική πρωτοβουλία για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών. Διατυμπανίζει, ακόμη, ότι η Αστυπάλαια θα είναι το πρώτο πράσινο και αυτόνομο νησί της Μεσογείου, αποκρύπτει όμως ότι και η Τήλος και ο Αι Στράτης έγιναν ενεργειακά αυτόνομα με πραγματικές πολιτικές επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε επίσης ότι «δεν βγαίνουν τα νούμερα για την κυβέρνηση», επικαλούμενος έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ που αναφέρει ότι το νησί δεν θα έχει ενεργειακή αυτονομία, αλλά θα καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν για την κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ το νησί δεν θα έχει ενεργειακή αυτονομία, αλλά θα καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών.

«Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός χαμογελά στις κάμερες για ένα Πρόγραμμα με πολλά κενά, η Κυβέρνησή του πετάει εκτός από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης τη πλειονότητα των Δήμων για έργα σχετικά με την πράσινη οικονομία, βάζοντας ως συνήθως μέσα μόνο λίγους και εκλεκτούς για να πάρουν τη μερίδα του λέοντος», υπογράμμισε στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter