Νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ (Video)

Νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης μια νέα επίθεση στην περιοχή του Ναγκόρνο Κάραμπαχ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να μετατρέψει τη διαμάχη που σιγοβράζει σε κανονικό πόλεμο.

Σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας του Νοτίου Καυκάσου την Τρίτη, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξαπολύουν «τοπικές αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες» για να «καταστείλλουν προκλήσεις μεγάλης κλίμακας» στην ελεγχόμενη από εθνικά Αρμένιους επικράτεια. «Στο πλαίσιο των μέτρων, αναπτύσσουμε θέσεις στην πρώτη γραμμή και σε βάθος, σημεία βολής των σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, καθώς και μαχητικά μέσα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αδυνατίζουν τις θέσεις του αντίπαλου χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας», ανέφερε η δήλωση.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ενεργοποιήθηκαν στο Στεπανακέρτ, την de facto πρωτεύουσα του μη αναγνωρισμένου κράτους, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Μεταξέ Χακόμπιαν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός της δημοκρατίας συνεχίζεται. «Πόλεμος. Παιδιά στο σχολείο. Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εδώ και μισή ώρα. Χωρίς σύνδεση. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα για να παραλάβουν παιδιά από τα σχολεία», είπε ο βουλευτής, σύμφωνα με ρωσικά ανεξάρτητα Μέσα.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν διεξήγαγαν έναν αιματηρό πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020. Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας κατέρρευσε έκτοτε, με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν να παίρνουν τον έλεγχο του μόνου δρόμου εντός ή εκτός του κρατιδίου, μπλοκάροντας την ανθρωπιστική βοήθεια και πυροδοτώντας προειδοποιήσεις για «εθνοκάθαρση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter