Νέα επώνυμη καταγγελία σε βάρος του Λιγνάδη στα χέρια του Εισαγγελέα

Νέα επώνυμη καταγγελία σε βάρος του Λιγνάδη στα χέρια του Εισαγγελέα

Η πρώτη σοκαριστική καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με αποτέλεσμα σήμερα ο σκηνοθέτης-ηθοποιός να κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, έχει πλέον ονοματεπώνυμο και θα κατατεθεί αύριο στον Εισαγγελέα, μαζί με πολλές ακόμα καταγγελίες για άλλα πρόσωπα του θεάτρου, από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλη Τσαρούχα.

Πρόκειται για την καταγγελία του Νίκου Σ. που στις 6 Φεβρουαρίου μίλησε στο 2020mag και στην Ναταλί Χατζηαντωνίου και σόκαρε το πανελλήνιο περιγράφοντας σεξουαλική κακοποίηση, με απίστευτα κτηνώδη τρόπο χωρίς να αναφέρει τότε ο όνομα του θύτη αλλά φωτογραφίζοντας τον.

Παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που ακολούθησαν,  η αρμόδια εισαγγελική αρχή δεν έχει μέχρι σήμερα ζητήσει να έρθει σε επικοινωνία με τον Νίκο Σ. υποστηρίζοντας ότι όσα κατήγγειλε ήταν ανεπίσημα, δεν έγινε δηλαδή μήνυση, και πως η πράξη έχει παραγραφεί. Μέχρι σήμερα όμως στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης τα στοιχεία που συνελέγησαν προήλθαν ακόμα και από μαρτυρίες, φερόμενων ως θυμάτων παραγεγραμμένων πράξεων που όμως γνώριζαν και για άλλα αξιοποιήσιμα (μη παραγεγραμμένα δηλαδή) περιστατικά.

Όπως κανείς δεν ασχολήθηκε και με την μαρτυρία (επίσης στο 2020mag) μιας πρώην μαθήτριας του Αρσάκειου Ψυχικού για τον Δημήτρη Λιγνάδη -για τον ανάρμοστο τρόπο που την είχε προσεγγίσει ο σκηνοθέτης τον οποίο είχε γνωρίσει όταν ήταν 16 ετών στο πλαίσιο του ανεβάσματος μιας σχολικής θεατρικής παράστασης («Η Τύχη της Μαρούλας» του Δημήτρη Κορομηλά)-, καθώς του είχε ανατεθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου να επιμεληθεί την παράσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η πρώτη αυτή καταγγελία του Νίκου Σ., που μετά την συνέντευξη του φέρεται ακόμα και να απειλήθηκε, θα τεθεί υπόψη των εισαγγελικών αρχών.

Ο Νικος Σ., τον οποίο κάποιοι φρόντισαν να τρομοκρατήσουν, μπορεί μεν να μην έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα μήνυση, ωστόσο προσέφυγε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπου έδωσε έγγραφη καταγγελία στην οποία μάλιστα φέρεται να κατονομάζει ως δράστη των όσων εγκληματικών περιγράφει ότι υπέστη τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τον εισαγγελέα εξάλλου θα επισκεφθούν αύριο το πρωί και οι συνήγοροι του Νίκου Σ. για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Οι καταγγελίες για Φιλιππίδη, Χαΐκαλη και τον εκλεκτό της Μενδώνη

Ο Πασχάλης Τσαρούχας θα καταθέσει επίσης και όσες καταγγελίες γυναικών ηθοποιών έχουν γίνει σε βάρος των Πέτρου Φιλιππίδη και Παύλου Χαικάλη για πράξεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας αλλά και για απόπειρες βιασμού, που όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορούν παραγεγραμμένες πράξεις.

Στον φάκελο – φωτιά του ΣΕΗ περιλαμβάνονται όμως και άλλες καταγγελίες για πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας, για το οποίο μάλιστα λέγεται, ότι όπως και ο Δημήτρης Λιγνάδης, έχει διοριστεί σε θέση στο χώρου του θεάτρου από τη Λίνα Μενδώνη.

Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό ο οποίος πρωταγωνιστεί σε σίριαλ τηλεοπτικού σταθμού και ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες ότι φερόταν ανάρμοστα σε κοριτσάκια μέσα στα καμαρίνια κατά τη διάρκεια παράστασης που είχε ανεβάσει μεγάλη μας σταρ.

ΟΙ καταγγελίες αυτές όμως αφορούν σε αδίκημα που έχει παραγραφεί καθώς φέρεται να τελέστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter