Νέα έρευνα – «ράπισμα» για Μητσοτάκη: Στα τάρταρα η Ελλάδα και στην «ποιότητα διακυβέρνησης»

Νέα έρευνα – «ράπισμα» για Μητσοτάκη: Στα τάρταρα η Ελλάδα και στην «ποιότητα διακυβέρνησης»

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία ακόμα ευρωπαϊκή μελέτη, αυτή τη φορά αναφορικά με την ποιότητα της διακυβέρνησης (Ευρωπαϊκός Δείκτης Ποιότητας της Κυβέρνησης – EQI)  ανά τις χώρες -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύει η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Ποιότητας της Κυβέρνησης (EQI) καταγράφει τις εμπειρίες των μέσων πολιτών σε ορισμένους τομείς που σχετίζονται: με τη διαφθορά, την ποιότητα και την αμεροληψία τριών βασικών δημόσιων υπηρεσιών – υγείας, εκπαίδευσης και αστυνόμευσης – στην περιοχή διαμονής τους, και τα παρουσιάζει από το 2010. Η έρευνα του 2021 συγκέντρωσε στοιχεία, κατάγραψε απόψεις και διαπίστωσε καταστάσεις σε μία σειρά από τομείς σε κάθε περιοχή: για τη δημόσια φροντίδα υγείας, την εκπαίδευση και την επιβολή του νόμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 129.000 ερωτηθέντες από 208 περιοχές στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ.

Στα τάρταρα η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Τα αποτελέσματα αναλύονται σε σχετικό χάρτη όπου σκούρο μπορντό χρώμα κατέχουν οι χώρες με χαμηλότερη βαθμολογία ενώ έντονο μπλε όσες διαπιστώθηκαν οι καλύτερες συνθήκες στους παραπάνω δείκτες.

Τα αποτελέσματα αποτελούν «χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς το 2021, η Ελλάδα, σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος της, είναι «βυθισμένη» σε μπορντό ή βαθύ μπορντό χρώμα. Εξαίρεση αποτελούν η περιφέρειες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που χρωματικά αποτυπώνονται με σομόν χρώμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter