Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Εντολή από την εισαγγελέα διαφθοράς

Νέα έρευνα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου

Η έρευνα αφορά την πώληση ακινήτου του ζεύγους στη Σύρο το 2016. Η εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί αν η πώληση είναι εικονική ή όχι αλλά και πως δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του ακινήτου ενώ είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας διαφθοράς διέταξε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, ασκώντας τους δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για άνοιγμα δυο τραπεζικών λογαριασμών που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του καθώς κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Για τις υποθέσεις αυτές έχει κάνει συνεχείς αποκαλύψεις η εφημερίδα Documento.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου που έχουν εντοπιστεί στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν συνδέονται με «μαύρο» χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.