Μετά την έξοδο από το μνημόνιο

Νέα έξοδος της Κύπρου στις αγορές - Αναζητά μισό δις ευρώ

Την έξοδο της Κύπρου στις αγορές ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

«Σήμερα δοκιμάζουμε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις μας στις διεθνείς αγορές», ανέφερε.

Η Κύπρος βγήκε για πρώτη φορά στις αγορές, μετά την έξοδό της από το μνημόνιο τον περασμένο Ιούλιο, εξασφαλίζοντας 1 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 3,88%.

Σήμερα θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση των προσφορών και στις 27 του μηνός η τελική τιμολόγηση. Αυτή τη φορά η Κύπρος αναζητεί τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει αναθέσει στις τράπεζες Citi, Goldman Sachs International και HSBC να αναλάβουν ως ανάδοχοι για την έκδοση νέου επταετούς ομολόγου, εκφρασμένου σε ευρώ.

Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ανταλλαγή-επαναφορά ενός ευρωομολόγου του 2019 και δύο του 2020.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας BB+ από τον οίκο Fitch και BBL σταθερό από τον οίκο DBRS.

Τα ομόλογα θα τυγχάνουν συναλλαγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.