Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν οι απολογίες των τελευταίων 33 κατηγορούμενων – «Υπάρχει βίντεο με τη στιγμή του φόνου»

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν οι απολογίες των τελευταίων 33 κατηγορούμενων – «Υπάρχει βίντεο με τη στιγμή του φόνου»
Απολογίες στους ανακριτές των πρώτων κατηγορουμένων για την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, Κυριακή 13 Αυγούστου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ξεκίνησαν οι απολογίες ενώπιον των Ανακριτών, της τρίτης και τελευταίας ομάδας κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Συνολικά 33 κατηγορούμενοι θα δώσουν σήμερα εξηγήσεις για όσα τους καταλογίζονται, ενώ απολογία έδωσε ήδη από το Νοσοκομείο ένας ακόμη κατηγορούμενος που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Την απολογία του τραυματία έλαβε ο 14ος τακτικός ανακριτής ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο. Ο ασθενής κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας θα έχουν απολογηθεί όλοι οι κατηγορούμενοι,στην συντριπτική πλειονότητα τους υπήκοοι Κροατίας, για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι σήμερα και οι 70 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Χθες στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Κούγιας: Υπάρχει βίντεο

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος Έλληνα επιχειρηματία που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους, υποστηρίζοντας την αθωότητα του πελάτη του δήλωσε στην ΕΡΤ πως η αστυνομία μπορεί να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο, με τη βοήθεια του DNA ενώ υποστήριξε πως υπάρχει βίντεο που δείχνει τη στιγμή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

«Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, από το οποίο προκύπτει η στιγμή του χτυπήματος με το μαχαίρι στο αείμνηστο θύμα. Φαίνεται ο σωματότυπος, δεν φαίνεται το πρόσωπο γιατί είναι σκεπασμένο με κουκούλα».

«Είναι ένα βίντεο του χτυπήματος. Υπάρχει ένα βίντεο το οποίο είναι πραγματικά συγκλονιστικό το οποίο έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ», πρόσθεσε.

«Η Αστυνομία έχει όλα τα στοιχεία για να βρει τον δράστη. Στα νύχια του αείμνηστου Μιχάλη έχουν βρεθεί στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Στο σώμα του υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως συμμερίζεται απόλυτα την άποψη του προέδρου της Κροατίας για τις προφυλακίσεις των συλληφθέντων, καθώς όπως «δεν μπορείς να κρατάς, αφού δεν έχεις κάνει προανάκριση, με υποψίες 105 ανθρώπους». Ο κ. Κούγιας υποστήριξε μάλιστα πως ο δολοφόνος είναι ένας από τους 105 και δεν δικαιολογείται η κράτηση όλων.

Στη δικογραφία ωστόσο υπάρχουν και άλλα κακουργήματα εκτός της ανθρωποκτονίας με χαρακτηριστικότερο αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

-εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

-ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

-έκρηξης (κακούργημα)

-κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

-διατάραξη κοινής ειρήνης

-επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

-φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

-παράνομη οπλοφορία

-οπλοχρησία

-κατοχή φωτοβολίδων

Υπενθυμίζεται ότι τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, έχουν οριστεί για να διενεργήσουν την κύρια ανάκριση. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Να σημειωθεί ότι χθες δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter