Νέα Φιλαδέλφεια: Η κροατική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί

Νέα Φιλαδέλφεια: Η κροατική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί

Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε ενημερωθεί για την κάθοδο των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν πολύ πριν αυτοί ξεκινήσουν από το Ζάγκρεμπ για να αιματοκυλίσουν τη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκοτώσουν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

«Στις 4 Αυγούστου, η κροατική αστυνομία ενημέρωσε τους συναδέλφους της στην Ελλάδα ότι αναμένονταν να φτάσουν από 100 έως 200 οπαδοί της Ντιναμό. Στείλαμε αυτές τις πληροφορίες μέσω της πλατφόρμας EUROPOL», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της κροατικής αστυνομίας Νταμίρ Μπάριτς στον τηλεοπτικό σταθμό Dnevnik Nova ΤV της Κροατίας.

«Την ίδια ημέρα, στείλαμε επίσης ειδοποίηση στις χώρες στη διαδρομή διέλευσης των φιλάθλων μας, όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία», πρόσθεσε.

Νταμίρ Μπάριτς στο Dnevnik Nova ΤV

 

Μάλιστα η κροατική αστυνομία έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τους χούλιγκαν. «Οι πληροφορίες ήταν υψηλής ποιότητας, ακριβείς και έγκαιρες. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η εργασία των συναδέλφων από το Μαυροβούνιο που εντόπισαν 21 οχήματα, συνολικά 120 οπαδούς που περνούσαν από το Μαυροβούνιο στην Αλβανία τα ξημερώματα μεταξύ 3 και 6 π.μ., είναι αξιέπαινη», εξήγησε ο κ. Μπάριτς.

Μπορούσε να απαγορευτεί η είσοδος παρά τη συνθήκη Σένγκεν

Αλλά και Ελληνες αξιωματικοί της Αστυνομίας παραδέχονται ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ειδοποιηθεί. Μιλώντας στην ΕΡΤ για τα γεγονότα και τις ευθύνες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε ότι «υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές αρχές και από τις αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα. Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Άρα η αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν».

Σχετικά με τις ευθύνες σημείωσε: «Όσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιο παιδαριώδες τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ένα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Για τις συλλήψεις ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι «επτά Κροάτες που έφευγαν και πάνω τους βρέθηκαν όπλα, κρατούνται. Στην Ευζώνους συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, άλλοι πέντε στην Ηγουμενίτσα και άλλος ένας στην Κακαβιά. Υπήκοοι Κροάτες που ήταν στη μαύρη λίστα της εγκληματικής οργάνωσης και πάνε κι αυτοί κατηγορούμενοι. Άρα έχουμε φτάσει στα 105 άτομα με βαριές κατηγορίες, με κακουργήματα, εγκληματική οργάνωση, νόμος περί όπλων, έκρηξη μολότοφ, συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο, τα περισσότερα κακουργήματα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter