Νέα Φιλαδέλφεια: Σιγή ασυρμάτου από Μητσοτάκη, αποποίηση ευθυνών από Οικονόμου-Κατσαφάδο για το επιχειρησιακό φιάσκο

Νέα Φιλαδέλφεια: Σιγή ασυρμάτου από Μητσοτάκη, αποποίηση ευθυνών από Οικονόμου-Κατσαφάδο για το επιχειρησιακό φιάσκο

Συμπληρώνονται δύο εικοσιτετράωρα από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη γραμμή αποποίησης πολιτικών ευθυνών για το επιχειρησιακό φιάσκο, με τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίζουν ανενόχλητοι τη χώρα προκαλώντας χάος έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των 104 συλληφθέντων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη δημοσίως ούτε για το τραγικό περιστατικό, πόσο μάλλον για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ που είχε ενημερωθεί ημέρες πριν για την έλευση των χούλιγκαν και επέλεξε τη «διακριτική παρακολούθηση.

«Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Για το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο. Για τις αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τον κίνδυνο και δεν έκαναν τίποτα. Για το πρωτοφανές φιάσκο που διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς», επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας «βολές» κατά του πρωθυπουργού.

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Παραμένει εξαφανισμένος ενώ η χώρα συγκλονίζεται από τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιλέγει την τακτική της αποποίησης των πολιτικών ευθυνών, με τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου να μην παραιτείται, δηλώνοντας ότι δεν είναι ευθύνη του υπουργού η αντιμετώπιση των χούλιγκαν και τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις κινήσεις των Κροατών.

«Ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κατσαφάδος, διαμηνύοντας ότι είναι «χρέος τιμής απέναντι στη μνήμη αυτού του αδικοχαμένου παιδιού να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι και να καταδικαστούν» αλλά και ότι «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν θα συνεχίσουν οι «καρατομήσεις» στελεχών στην ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ότι: «Είμαστε ξεκάθαροι. Νομίζω ότι το μήνυμα το έδωσε ο κύριος υπουργός και είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Γι αυτό διεξάγεται η ΕΔΕ και σε λιγότερο από μήνα θα μου επιτρέψετε να σας πω γιατί αυτή είναι η πολιτική εντολή η οποία έχει δοθεί, θα υπάρχει το πόρισμα της ΕΔΕ και ανάλογα με το πόρισμα θα υπάρχει η ανάλογη αντίδραση και φυσικά θα αποδοθούν οι ευθύνες, όσο ψηλά και αν είναι αυτές».

Φυσικά, αυτό που δεν ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ότι η πλειοψηφία των στελεχών που απομακρύνθηκαν μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια αφορούσαν αξιωματικούς της Τροχαίας.

Διαβάστε σχετικά: Νέα Φιλαδέλφεια: Οικονόμου και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κρύβονται πίσω από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter