Νέα Φιλαδέλφεια: Το σίριαλ συνεχίζεται με μηνύσεις κατά δημάρχου και υπαλλήλων

Νέα Φιλαδέλφεια: Το σίριαλ συνεχίζεται με μηνύσεις κατά δημάρχου και υπαλλήλων

Το σίριαλ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ καλά κρατεί. Έτσι, μετά την γνωστοποίηση ότι ακροαριστεροί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανέγερσης του γηπέδου και κατά του Δ. Μελισσανίδη, έναν νέο επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στο πολύκροτο σίριαλ.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, κατέθεσε μήνυση εναντίον δυο υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για παράβαση καθήκοντος και στον δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Οι μηνυτές υποστηρίζουν πως με την παράλειψή τους να υπογράψουν την υψομετρική μελέτη του νέου γηπέδου, οι υπάλληλοι «προκαλούν παράνομη περιουσιακή και ηθική βλάβη στο Κράτος, στη Δικέφαλος ΑΕ, στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και στα προσφυγικά σωματεία» και όπως υποσητρίζουν ακόμη στη μήνυση που κατέθεσαν “είμαστε απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και παρά τις επώδυνες απώλειες προσώπων και περιουσιών προσπάθησαν μέσα από την προσφυγιά να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Η μεγάλη μας πλειονότητα ενώθηκε γύρω από ένα σύλλογο, την ΑΕΚ που αποτέλεσε ένα σύμβολο της κοινής καταγωγής και της νέας πορείας. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε τόπος συνάντησης για τους πρόσφυγες και η μοναδική τους ανάπαυλα από τη βιοπάλη”.

Στην μήνυση αναφέρουν ακόμη τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που προβλέπει την πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου για την υψομετρική μελέτη σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) και ότι η υψομετρική αποτύπωση αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας Μαζί με τη μήνυση κατατέθηκαν όλα τα έγγραφα με τους σχετικούς νόμους, η ανταλλαγή εγγράφων με τον δήμο και τα έγγραφα υποβολής της υψομετρικής μελέτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter