Νέα «φίλια πυρά» στη ΝΔ για το σκάνδαλο υποκλοπών: Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη για το «απόρρητο» – «Όλα στο φως» (Video)

Νέα «φίλια πυρά» στη ΝΔ για το σκάνδαλο υποκλοπών: Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη για το «απόρρητο» – «Όλα στο φως» (Video)

Σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και την προσπάθεια αποσιώπησης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, από το «ιερατείο» Μητσοτάκη πήρε ο Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η «γαλάζια» βουλευτής, που ανήκει στη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Kontra το βράδυ της Δευτέρας, τόνισε: «Όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φως, όταν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές, τότε το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, σε δεύτερη μοίρα, διότι προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών».

Και συνέχισε λέγοντας: «Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε».

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της υπογράμμισε: «υπάρχει κανείς που είναι εκτός λογοδοσίας; Όλοι λογοδοτούμε. Εμείς οι πολιτικοί λογοδοτούμε για έναν λόγο περισσότερο».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της τόνισε: «έχει πολλή σημασία, όταν λέμε ‘όλα στο φως’, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

«Κάποιοι έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών χωρίς να έχουν αρμοδιότητα»

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «καρφί» της Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς είπε πως «κάποιοι που έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών, χωρίς να έχουν τυπικά αρμοδιότητα για να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, αυτοί καλύπτονται από το απόρρητο; Αναρωτιέμαι…».

Ερωτηθείσα ποιους εννοεί, σχολίασε: «Εγώ το λέω γενικά. Για εμένα αυτό που έχει σημασία: όταν λέμε όλα στο φως δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο»

.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter