Νέα «γαλάζια» παραδοχή κυβερνητικής… αφέλειας – Κακλαμάνης: Λάθος το άνοιγμα του τουρισμού (Ηχητικό)

Νέα «γαλάζια» παραδοχή κυβερνητικής… αφέλειας – Κακλαμάνης: Λάθος το άνοιγμα του τουρισμού (Ηχητικό)

Τα αποτελέσματα διαψεύδουν εκκωφαντικά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για τη διαχείριση της πανδημίας. Έτσι, τα στελέχη της ΝΔ αρχίζουν σιγά σιγά να παραδέχονται πως έγιναν λάθη με πρώτο και κύριο το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού. Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Alpha 984, τόνισε πως: «Τον Ιούνιο, το παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη, κατά την άποψή μου ήταν το λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού. Ενώ στην ουσία είχαμε κερδίσει μία μάχη».

Επιβεβαιώνοντας το λάθος της κυβέρνησς Μητσοτάκη, συνέχισε λέγοντας: «Ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση κατά την εκτίμησή μου γύρω στις τρεις εβδομάδες, εμείς τον κορονοϊό», 

Μάλιστα, λίγες στιγμές αργότερα τονίζει πως η πίεση στο σύστημα Υγείας, και συγκεκριμένα στις ΜΕΘ, θα μειωθεί απλά: «η αποκλιμάκωση κατά κύριο λόγο θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θανάτων που και χθες ήταν υψηλός και σε δεύτερο λόγο στη μείωση των κρουσμάτων».

https://www.youtube.com/watch?v=nHzo4H2DP4I

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας μετά τον άλλον στην ΝΔ αναγνωρίζουν τα αποτέλεσματα της εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο αναπλ. εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης, τόνισε:

«Πρώτος ήταν ο κ. Γεωργιάδης που είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις της για τις συνέπειες του άκρατου ανοίγματος του τουρισμού. Μετά ακολούθησαν με παρόμοιες δηλώσεις τους η κα Μπακογιάννη και ο κ. Βαρτζόπουλος. Σήμερα έρχεται και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης να το επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι τον Ιούνιο έγινε σημαντικό λάθος με το άνοιγμα του τουρισμού, γιατί… ξεθάρρεψαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Μετά τους πανηγυρισμούς του καλοκαιριού από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τις φιέστες της “ανεμελιάς” στη Σαντορίνη, ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας.

Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο για να παραδεχτούν ότι η διαχείριση που κάνουν αποτελεί τη βασική αιτία της ιλιγγιώδους διασποράς του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι.

Είναι πλέον επιτακτικό θέμα προστασίας της υγείας των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει επιτέλους τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τον καλούμε να θωρακίσει εδώ και τώρα το σύστημα υγείας. Κάθε μέρα που καθυστερεί το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς γίνεται ολοένα και πιο βαρύ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter