Νέα γενική γραμματέας Δημόσιας Τάξης η Σπυριδούλα Καλαντζή

Νέα γενική γραμματέας Δημόσιας Τάξης η Σπυριδούλα Καλαντζή

Μια ακόμα γυναίκα με σημαντική εμπειρία στην διοίκηση, συμπληρώνει την ομάδα της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα με σημαντικές και κρίσιμες αρμοδιότητες για την αναβάθμιση και την οργάνωση του Υπουργείου.

Πρόκειται για την Σπυριδούλα Καλαντζή, η οποία αναλαμβάνει και επίσημα πλέον, καθώς χτες έγινε και η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, στην θέση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος κατεβαίνει στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Σπ. Καλαντζή γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1966 και μεγάλωσε στη Νεμέα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑ.Δ.Α. (πρώην ΤΕΙ Αθήνας), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην ψυχική υγεία από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει διατελέσει Διοικήτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δρομοκαΐτειο” (2016 έως 2019), Διευθύντρια στον πρώην ΟΓΑ (ΕΦΚΑ, 2013 έως 2016), Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη στον Κύκλο Κοινωνικής Προστασίας (1998 έως 2004).

Έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑ.Δ.Α. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και συνέδρια.

Το επιστημονικό και επαγγελματικό της ενδιαφέρον εστιάζεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ψυχικά ασθενείς, εξαρτημένους, Ρομά, πρόσφυγες κ.ά.).

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter