Νέα γήπεδα, παλαιά μυαλά

Νέα γήπεδα, παλαιά μυαλά

Στα τέλη του περασμένου αιώνα όλοι όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο αναφέρονταν στην ανάγκη κατασκευής νέων γηπέδων στη χώρα μας, καθώς ήλπιζαν ότι με νέα, σύγχρονα γήπεδα θα ανέβαινε το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα η νοοτροπία των οπαδών θα άλλαζε προς το καλύτερο. Τελικά το μόνο που άλλαξε –εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό– είναι ότι όντως άρχισαν να κατασκευάζονται νέα γήπεδα στη χώρα. Αργά αλλά σταθερά.

Αρχικά το Καραϊσκάκη, μετά το γήπεδο της ΑΕΛ στη Λάρισα και από σήμερα κάνει πρεμιέρα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που είχε παραμείνει άστεγη σχεδόν μια εικοσαετία και ζούσε με το όνειρο ότι κάποτε θα ερχόταν η στιγμή που θα έμπαινε στο νέο της σπίτι. Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν, η «Αγιά Σοφιά» είναι πραγματικότητα, εγκαινιάστηκε προχθές και αύριο Δευτέρα κάνει πρεμιέρα με το ματς του «δικεφάλου» στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ιωνικό, παρουσία 33.000 εκστασιασμένων φίλων της.

Όμως η OPAP Arena (στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί και ο τελικός του Conference League το 2024) δεν θα είναι η τελευταία, καθώς έχουν ήδη πάρει σειρά το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, η νέα Τούμπα του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκίνησαν οι διεργασίες για ένα νέο γήπεδο του Αρη κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αυτό που μένει είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων να καθίσουν επιτέλους κάτω και να συναποφασίσουν πώς θα βελτιωθεί επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο, μακριά από χυδαιότητες, αναξιοπιστία και επικοινωνιακά σόου, που το κρατούν αιχμάλωτο στις ανεξέλεγκτες προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις ορδές των χούλιγκαν.

Διαβάστε επίσης

Πρώτα δεν δίνει άδεια και μετά αποθεώνει τον εαυτό του ο Πατούλης για «Αγιά Σοφιά»: «Βάλαμε κ@@λο για να γίνει αυτό το γήπεδο»

ΑΕΚ: Κατάμεστη η «Αγιά Σοφιά» για τα εγκαίνια

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter