Νέα γκάφα Φλωρίδη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών

Νέα γκάφα Φλωρίδη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο ίδιος στις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά άφησε ανοιχτό το ζήτημα για τις επικείμενες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Υπενθυμίζεται πως όταν ο Γιώργος Φλωρίδης είχε προβεί στην πρώτη αβελτηρία, το Μέγαρο Μαξίμου τον «άδειασε», μιλώντας για προσωπικές απόψεις που δεν είχαν εκφραστεί σε υπουργικό συμβούλιο.

«Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με την ευρεία παρέμβαση που γίνεται στον ΠΚ και ΚΠΔ» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αποσπασματικές και επ΄ ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους». Ως εκ τούτου, ο Γ. Φλωρίδης παρέπεμψε το θέμα στην επικείμενη νομοθετική παρέμβαση, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Ηρώδου Αττικού.

Επιπλέον, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος όταν κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως εκείνη θέσπισε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, προσθέτοντας όμως συμψηφιστικά το καθεστώς ασυλίας που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη του Υπερταμείου και τους τραπεζίτες που συμμετέχουν στις αναδιαρθρώσεις δανείων.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

Προηγουμένως, ο κ. Φλωρίδης αποπειράθηκε να απαντήσει στην κριτική του Σωκράτη Φάμελλου για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία με ανερμάτιστες αναφορές που είχαν ως αφετηρία τον κατακλυσμό του Νώε, διαπέρασαν την ελληνική επανάσταση του 1821 και κατέληξαν στον Κώστα Σημίτη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, θύμισε το τρίτο μνημόνιο, δεν αντιστάθηκε στο ψεύδος περί 100 δισ. ευρώ και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι προσωπικό επίτευγμα του πρωθυπουργού. «Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η Ρόδος κ. Φλωρίδη: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter