Νέα γκάφα: Ο ΕΟΔΥ… χάθηκε στην Πρέβεζα

Νέα γκάφα: Ο ΕΟΔΥ… χάθηκε στην Πρέβεζα

Μία νέα γκάφα του ΕΟΔΥ αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το MySporos. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ο ΕΟΔΥ… χάθηκε στην Πρέβεζα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η Πρέβεζα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ήταν από τις πιο… καθαρές περιοχές της Ελλάδας σε σχέση με τα κρούσματα του covid-19. Μέσα στο 2021 είχαν εντοπιστεί μόλις 9 κρούσματα σε 18 μέρες.

Συγκεκριμένα:

Την Πρωτοχρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είχε 3 κρούσματα

Στις 6 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν άλλα 4

Στις 13 Ιανουαρίου άλλα 2

Οι επιστήμονες που μελετούν τα στοιχεία προσπερνούσαν την περιοχή ως… καθαρή μέχρι που ήρθε η… κεραμίδα της Τρίτης 19/1. Τα κρούσματα ήταν 21! Με μια λεπτομέρεια: Στην Πρέβεζα ήξεραν όλοι το πρόβλημα, μόνο στον ΕΟΔΥ δεν είχαν πάρει είδηση.

Το είχε συμβεί;

Στις 12 Ιανουαρίου ένας πρόσφυγας που φιλοξενείται στη δομή φιλοξενίας της Φιλιππιάδας μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άρτας. Από τις εξετάσεις που του γίνονται βγαίνει θετικός στον covid-19.

Την επόμενη μέρα γίνονται στη δομή που φιλοξενεί 600 άτομα, γίνονται 35 rapid test και βγαίνουν θετικά τα 17. Στη συνέχεια τα κρούσματα γίνονται 25. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν την είδηση, όπως και η Νομαρχία. Το ξέρουν όλοι εκτός από τον ΕΟΔΥ που ενημερώνεται μόλις την Τρίτη 19/1, δηλαδή επτά μέρες αργότερα για το πρόβλημα. Και… χάνει στο δρόμο άλλα 4 κρούσματα που ίσως να αναφέρει στις επόμενες ενημερώσεις!

Και προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

  • Όταν οι ειδικοί δεν έχουν για μια ολόκληρη εβδομάδα εικόνα την εικόνα κάποιας περιοχής πώς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα;
  • Αν η ενημέρωση γίνεται με αυτό τον τρόπο ίσως καταλαβαίνουμε γιατί κάποιες περιοχές παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων και η ιχνηλάτηση είναι αδύνατη.
  • Πόσο χρόνος χρειάζεται στην εποχή μας να φθάσει μια τόσο σοβαρή είδηση για 25 κρούσματα από την Πρέβεζα στην Αθήνα;»

Πηγή: MySporos

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter