Άμεση αντικατάσταση των σκηνών

Νέα «ήττα» του Δήμου Χίου για τους οικίσκους στο hot spot της ΒΙΑΛ

Απορρίφθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου και η δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου κατά του ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. 

Η αίτηση είχε κατατεθεί μόλις προχθές Τρίτη το μεσημέρι αμέσως μετά την έκδοση από το Ειρηνοδικείο Χίου της απορριπτικής απόφασης επί αναλόγου αιτήματος.

Με τη νέα του αίτηση ο Δήμος Χίου ζητούσε ρύθμιση της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση και διακυβεύεται η ασφάλεια στην περιοχή αλλά και στον καταυλισμό από την επαύξηση της δυναμικότητας του καταυλισμού της ΒΙΑΛ, με την εγκατάσταση των νέων οικίσκων.

Με τη σημερινή απόφασή της η πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου, επισημαίνει ότι ούτε ο Δήμος αλλά ούτε η Χίος βλάπτεται από την τοποθέτηση των οικίσκων στον καταυλισμό, ενώ ο ισχυρισμός για αύξηση της δυναμικότητας φιλοξενίας δεν αφορά τη σημερινή κατάσταση αλλά την πιθανότητα μελλοντικής.

Δεδομένης της σημερινής εξέλιξης, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλέον μπορεί χωρίς νομικά εμπόδια να προχωρήσει στην τοποθέτηση των οικίσκων που έχει μεταφέρει σε στρατόπεδο κοντά στον καταυλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.