Νέα Ιωνία: Τέσσερις συλλήψεις για επίθεση σε κατάστημα – Αναφορές ότι ήταν μέλη του Ρουβίκωνα

Νέα Ιωνία: Τέσσερις συλλήψεις για επίθεση σε κατάστημα – Αναφορές ότι ήταν μέλη του Ρουβίκωνα

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις το μεσημέρι της Κυριακής, αποδίδοντάς τους τη συμμετοχή σε επίθεση κατά καταστήματος στη Νέα Ιωνία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με αναφορές, οι συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η αστυνομία τους αποδίδει ότι συμμετείχαν σε ομάδα 15 ατόμων που μετέβη με δίκυκλα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στο συγκεκριμένο κατάστημα «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ακολούθησε αστυνομική έρευνα από την οποία «προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα».

ΚΕΕΡΦΑ: «Σκευωρία εις βάρος του Ρουβίκωνα»

Σε ανάρτησή της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καταγγέλλει ότι η ΕΛ.ΑΣ. «στήνει σκευωρίες σε βάρος του Ρουβίκωνα για να συγκαλύψει την βαρβαρότητα της ενώ κάνει τις πλάτες στους φασίστες».

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μελών του Ρουβίκωνα και την παύση κάθε δίωξης της 17χρονης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, σχολιάζοντας και τα όσα συνέβησαν στο Νέο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ηράκλειο: Σοβαρά ερωτήματα μετά τη σύλληψη 17χρονης που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter