Νέα κακουργηματική ποινική δίωξη για τα Σινούκ του Τσοχατζόπουλου

Νέα κακουργηματική ποινική δίωξη για τα Σινούκ του Τσοχατζόπουλου

Kαι νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του συνεργάτη του στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκου και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνης Κάντα.

Στη Βουλή η δικογραφία για τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η νέα δίωξη είναι για απιστία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς ,Ελένης Τουλουπάκη, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που αφορούσε τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση τα αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικογραφία αποστέλλεται και στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter