Νέα καταγγελία του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές

Νέα καταγγελία του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές

Πέντε χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση του ΚΚΕ για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του και ενώ έχουν μεσολαβήσει κι άλλα κρούσματα, ο Περισσός προχωρά σε νέα καταγγελία. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του (28/4/2022), το ΚΚΕ καταγγέλλει νέο, τέταρτο κατά σειρά κρούσμα «συνακροάσεων» – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα από τα αντίστοιχα των ετών 2016-2017, 2019 και 2020, «τα οποία όχι μόνο δεν έχουν διαλευκανθεί αλλά έχουν κυριολεκτικά “θαφτεί” από όλες τις αρμόδιες αρχές».

Όπως επισημαίνει ο Περισσός «η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο και κατέληξε “ενδημικό”, έχουν τεράστιες ευθύνες, που πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα όλες οι σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ έχουν μείνει ουσιαστικά αναπάντητες. Έχει αποκαλυφθεί και ο ρόλος των διάφορων, “ανεξάρτητων” αρχών που δήθεν διασφαλίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών». Και το ΚΚΕ καταλήγει:

«Στις σημερινές συνθήκες, που οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις και υποκλοπές έχουν πάρει τη μορφή “χιονοστιβάδας”, που το θεσμικό πλαίσιο για τη δήθεν “διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών” είναι κυριολεκτικά διάτρητο, γίνεται καθαρό, ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις κρατικές αρχές. Μόνο ο ίδιος με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ, με ανοιχτή του επιστολή στις 24 Ιουνίου 2020, είχε δημοσιοποιήσει, ότι λίγες ημέρες πριν, στις 18 και στις 20 Ιουνίου, έγιναν και πάλι «συνακροάσεις» – υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Θύμιζε στην επιστολή του ότι η υπόθεση με τις καταγγελίες για προηγούμενα κρούσματα “συνακροάσεων-υποκλοπών” εκκρεμούσε ακόμα στα Δικαστήρια, «τη στιγμή που τα στοιχεία βοούν ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών», όπως τόνιζε. Μάλιστα, το ΚΚΕ καυτηρίαζε την τακτική των αρμοδίων να κρατούν στο σκοτάδι την υπόθεση, μιλούσε για “κουκούλωμα” και επεσήμαινε ότι «είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter