Νέα καθυστερημένα μέτρα ενώ η πανδημία καλπάζει – Τι αλλάζει από σήμερα

Νέα καθυστερημένα μέτρα ενώ η πανδημία καλπάζει – Τι αλλάζει από σήμερα

Με νέα μέτρα θα υποδεχτεί η χώρα το 2022 τα οποία βρίσκονται σε ισχύ ήδη από σήμερα, Πέμπτη από τις 6:00 το πρωί με σκοπό να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας στη χώρα. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να λάβει άρον άρον καθυστερημένα για ακόμα μία φορά μέτρα πριν από το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς ενώ τα κρούσματα έχουν ήδη εκτοξευθεί στα 28.828, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σημειώνοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 620.

Αν και οι ειδικοί κρούουν από τις αρχές του Δεκεμβρίου το καμπανάκι του κινδύνου, από την πρώτη στιγμή δηλαδή που η μετάλλαξη Όμικρον πρωτοεμφανίστηκε, η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει τα αφτιά της και να πορευτεί βάση του δικού της σχεδίου, το οποίο αποδεδειγμένα απέτυχε.

Με επιβεβαιωμένο λοιπόν, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τις αρχές της πανδημίας χθες, τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα τελικά και θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου είναι:

Για την εστίαση – διασκέδαση:

-Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής για τους εργαζόμενους στην εστίαση,
-Πελάτες μόνο καθήμενοι
-Μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα
– Όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.

Ειδικά για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή για την νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Γενάρη 2022, θα ισχύσουν όλα τα παραπάνω μέτρα, με εξαίρεση το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης- διασκέδασης, που θα παραταθεί μέχρι τις 2 το πρωί.

Για την εργασία:

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό έως και 50%

-εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου

Για τα γήπεδα:

-Πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

-Επίσκεψη στις μονάδες μόνο με τη διενέργεια PCR test διάρκειας 48 ωρών.

Για τα νοσοκομεία/νοσηλευτικά ιδρύματα

Απαγόρευση εισόδου για τους ιατρικούς επισκέπτες

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα επισκεπτήρια.

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και όπου παρατηρείται συνωστισμός.

«Παράθυρο» περαιτέρω υποχρεωτικότητας

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης αφού έκανε χθες για άλλη μια φορά έκκληση για μαζικό εμβολιασμό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Όπως είπε η κυβέρνηση θα το επανεκτιμήσει, όπως επίσης και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς συνέστησε όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας  ενώ στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter