Νέα κωλοτούμπα Άδωνη: Ανακάλυψε ξαφνικά το… Διεθνές Δίκαιο και τη δυσκολία φύλαξης των συνόρων (Video)

Νέα κωλοτούμπα Άδωνη: Ανακάλυψε ξαφνικά το… Διεθνές Δίκαιο και τη δυσκολία φύλαξης των συνόρων (Video)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι τόσα χρόνια πιστός σε ένα πράγμα: να φάσκει και να αντιφάσκει. Έτσι λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκινώντας να συζητάει το αγαπημένο του – και παντελώς άσχετο με το αντικείμενό του- προσφυγικό, ή αλλιώς όπως ο ίδιος το ονόμασε «λαθρομεταναστευτικό», αποφάσισε ξαφνικά ότι… τα θαλάσσια σύνορα δεν φυλάσσονται εύκολα!

Το παραπάνω έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά. Τότε λοιπόν, πριν γίνει υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μία «ιδεοληπτική κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σκοπό να φυλάξει τα σύνορα της χώρας». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, από επιλογή δεν φυλούσε τα σύνορα της Ελλάδας, σε στεριά και θάλασσα. 

Τι έλεγε το 2016

Συγκεκριμένα τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διένυε τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής του, σε μία συνέντευξή του, στον φίλα προσκείμενο στον ίδιο, ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Άδωνης επέρριπτε ευθύνες προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα κύματα των προσφύγων που εισέρρεαν στη χώρα μας εξαιτίας των ταραχών στη Συρία και όχι μόνο.

«Ό,τι ζούμε στο μεταναστευτικό έχει υπογραφή από κάτω “Αλέξης Τσίπρας”» έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υποστήριζε πως «η τόσο εχθρική στάση πια των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εναντίον της Ελλάδας για το μεταναστευτικό προκύπτει γιατί όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θεωρούν υπεύθυνο τον Τσίπρα, δηλαδή την Ελλάδα. Δηλαδή, αντί να θεωρούν υπεύθυνη την Τουρκία, θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα. Έχουν δίκιο που θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της Ευρώπης, δεν τα άνοιξε η Τουρκία, απλώς η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή πολιτικής της Ελλάδας».

Και πρόσθετε… 

«Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011, το 2014 στην Ελλάδα μπήκαν 75 χιλιάδες, το 2015 μπήκαν 800 χιλιάδες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη Συρία μεταξύ ’14 και ’15, το μόνο που άλλαξε ήταν η κ. Χριστοδουλοπούλου που άνοιξε τα σύνορα. Ήταν σαν να υπήρχε μια τάπα και πήγε και έβγαλε την τάπα. Αυτά που σας περιγράφω για τις ευθύνες της ελληνικής κυβερνήσεως δεν το ξέρω μόνο εγώ, το έχουν καταλάβει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη λοιπόν, μέχρι να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, δεν ήταν δύσκολο να φυλαχθούν τα σύνορα και στη στεριά και στη θάλασσα. Μαντέψτε τι γνώμη έχει τώρα… 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, παραδέχτηκε τελείως κυνικά πως δεν είναι εύκολη η φύλαξη των συνόρων, ειδικά στη θάλασσα και επικαλέστηκε μάλιστα το… Διεθνές Δίκαιο. 

Άραγε πότε να γράφτηκε το Διεθνές Δίκαιο και δεν ίσχυε μέχρι και πριν τις 7 Ιουλίου του 2019;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter