Νέα λογοκρισία στην ΕΡΑ Σπορ «προς αποφυγήν παρεξηγήσεων»!

Νέα λογοκρισία στην ΕΡΑ Σπορ «προς αποφυγήν παρεξηγήσεων»!

Την θέση 107 κατέχει η Ελλάδα παγκοσμίως στην ελευθερία των ΜΜΕ και πολύ μας είναι! Γιατί με όσα συμβαίνουν καθημερινά στον χώρο των media, δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη πιο κάτω στην επόμενη έκθεση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) για το 2024.

Τελευταίο «επεισόδιο» μέχρι το επόμενο, αυτό που συνέβη χθες (9/1) στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Σπορ παρέλαβαν ειδοποίηση μέσω του προϊστάμενου του αθλητικού ραδιοφώνου, Ν. Γκομώλη, που ανέφερε τα εξής:

«Γνωστοποίηση προς όλους

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και δύσκολων καταστάσεων, όποιος προτίθεται να βγάλε στον αέρα –σε οποιαδήποτε εκπομπή – αξιωματούχο ΠΑΕ της Superleague ή της ΕΠΟ ή της Λίγκας θα πρέπει να έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ευχαριστώ»

Η «γνωστοποίηση» – ειδοποίηση – τελεσίγραφο, έχει να κάνει με τις βαριές κατηγορίες που απηύθυνε σε απευθείας μετάδοση (μέσω Cosmote TV) κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας με αφορμή τη διαιτησία του ντέρμπι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Και φοβούμενοι στην ΕΡΑ Σπορ ότι οι κατηγορίες θα συνεχιστούν σε βάρος των πολιτικών προϊσταμένων τους, είπαν να λάβουν τα μέτρα τους κι να φιμώσουν ή να λογοκρίνουν οποιονδήποτε τολμήσει να βγάλει στον αέρα, παράγοντα ή άλλον εμπλεκόμενο με το ποδόσφαιρο, που θα τολμήσει να κατηγορήσει ξανά τη κυβέρνηση των «αρίστων». Κι εννοείται ότι ο προϊστάμενος της ΕΡΑ Σπορ δεν πήρε την απόφαση μόνος του, αφού και διευθυντή έχει, τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου αλλά και ακόμα υψηλότερους ιστάμενους…

Όμως, το ερώτημα που ταλανίζει όλους σήμερα στο ραδιομέγαρο είναι ένα: τι θα κάνει η ΕΡΑ Σπορ το μεσημέρι (10/1, 14.30) που έχει προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου με θέμα τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο… Αλέξης Κούγιας; Θα καλύψει ζωντανά την συνέντευξη το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο; ‘Η θα καθαρίσει με μια περίληψη των όσων θα πει ο γνωστός ποινικολόγος και θα αποφύγει τις κακοτοπιές;

Όχι 107 αλλά θέση 207, προβλέπω για την Ελλάδα το 2024 στην ελευθερία του Τύπου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter