Νέα «Μαρασλειακά» από τη Νίκη Κεραμέως – Επαναφέρει το πρόγραμμα του 2002 στην Ιστορία

Νέα «Μαρασλειακά» από τη Νίκη Κεραμέως – Επαναφέρει το πρόγραμμα του 2002 στην Ιστορία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί βήμα-βήμα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να επιστρέψει τα σχολεία σε παλιές μαύρες εποχές.

Οργασμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας καθώς οι υπό την Νίκη Κεραμέως πολιτικοί προϊστάμενοί του θέλουν να κατεδαφίσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να επανέλθουν στα προ του 2015 δεδομένα.

Και για να μην χαλάσουν την παράδοση της παράταξης τους άρχισαν από το μάθημα της Ιστορίας καταργώντας τα νέα προγράμματα Γυμνασίου και Λυκείου που θα ίσχυαν από τη φετινή σχολική χρονιά και μας γυρίζουν σε ό,τι ίσχυε το 2002 και 2003.

Η συντηρητικότατη όπως αποδεικνύεται καθημερινά υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να δεχτεί καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. κυρίως στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας, ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια όσα διαδραματίστηκαν πριν από 100 περίπου χρόνια, τα περίφημα «Μαρασλειακά».

Ήταν η σύγκρουση συντήρησης και εκσυχρονισμού το 1925, με τη διαμάχη που ξέσπασε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο για τον τρόπο που η Ρόζα Ιμβριώτη φερόταν να διδάσκει την Επανάσταση του 1821 και γενικά το μάθημα της Ιστορίας. Ο πόλεμος που ξέσπασε από τους συντηρητικούς κύκλους της εποχής κατέληξε σε ακύρωση όλου του μεταρρυθμιστικού έργου που γινόταν στο Μαράσλειο υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Δελμούζου και τη συμβολή του Δημήτρη Γληνού και του Νίκου Εξαρχόπουλου..

Η Νίκη Κεραμέως γυρίζει την εκπαίδευση με τις πολιτικές της εκατό χρόνια πίσω, ακυρώνοντας οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, επαναφέροντας τον σκοταδισμό και την ισοπεδωτική αντίληψη του πιο ακραίου συντηρητισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Οι καταστάσεις είναι απόλυτα ανάλογες. τότε εκκλησία και χριστιανικά σωματεία καταγγέλλουν τους καθηγητές της Μαρασλείου Ακαδημίας ως διαστροφείς της ελληνικής γλώσσας και απαιτούν την απόλυσή τους, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί την πρόοδο και γυρίζει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω. Τα διαπιστευτήρια της τα έδωσε με τον περίφημο νόμο Κεραμέως, που μόνο την ποδιά δεν επανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter