Νέα μαρτυρία πρόσφυγα διαψεύδει τις ελληνικές Αρχές: «Το λιμενικό έδεσε το αλιευτικό με σχοινί»

Νέα μαρτυρία πρόσφυγα διαψεύδει τις ελληνικές Αρχές: «Το λιμενικό έδεσε το αλιευτικό με σχοινί»

Βυθισμένοι στα ψέματα. Μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από τις μαρτυρίες των επιζώντων περιγράφουν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και του Λιμενικού. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν σήμερα τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, το ελληνικό λιμενικό ουδέποτε πέταξε στο μοιραίο αλιευτικό σχοινί για πρόσδεση. Κι όλα αυτά ενώ μέχρι χθες, από καμία επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης ή του Λιμενικού δεν προέκυπτε καν ότι είχε δεθεί το αλιευτικό με σχοινί. Όταν το documentonews.gr αποκάλυψε χθες, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων που είχε στη διάθεσή του, έγινε προσπάθεια να στραφεί το αλιευτικό σκάφος προς τα ιταλικά νερά και πάνω σε αυτή τη διαδικασία υπήρξε η γνωστή τραγική εξέλιξη, όλα άλλαξαν. Σήμερα τουλάχιστον γίνεται λόγος για σχοινί. Τα ψέματα όμως όπως όλα δείχνουν, συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης: Nαυάγιο-Πύλος: Εγκλημα αλά Φαρμακονήσι περιγράφουν οι διασωθέντες – «Το Λιμενικό έσπρωχνε το αλιευτικό στην Ιταλία»

Κι έτσι, σήμερα, οι δυο προαναφερθέντες εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της κυβέρνησης άλλαξαν γραμμή και πλέον υποστηρίζουν πως όντως πετάχτηκαν σχοινιά στο σκάφος, αλλά αυτό έγινε προκειμένου να μεταφερθούν τρόφιμα στο αλιευτικό. Η πραγματικότητα όμως, δυστυχώς, φαίνεται πως είναι πολύ διαφορετική.

Για του λόγου το αληθές, πριν από λίγη ώρα, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και αλληλέγγυος Τάσος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων, βασιζόμενος σε μαρτυρία 24χρονου επιζώντα πως «τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς τα αριστερά. Για άγνωστο λόγο το σκάφος πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε».

Μάλιστα, ο Τ. Πολυχρονόπουλος απαντώντας στο ότι το Λιμενικό Σώμα αρνείται κάθε εμπλοκή του με τη βύθιση του αλιευτικού, ο ίδιος υποστήριξε πως «Η μαρτυρία είναι σαφής. Επρόκειτο για πρόσδεση με σχοινί από το σκάφος του Λιμενικού». Αναφορικά με το ότι οι πρόσφυγες φέρεται να αρνήθηκαν να ζητήσουν βοήθεια, ο Τ. Πολυχρονόπουλος δήλωσε πως «αντιμετώπισαν τις προσκλήσεις αυτές ενδεχομένως ως απειλή», συμπληρώνοντας πως «η τακτική που ακολουθεί η ΕΕ για την Ευρώπη ως φρούριο δυστυχώς οδηγεί τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο».

Πρόκειται για ακόμη επιβεβαίωση, ότι το Ελληνικό Λιμενικό πραγματοποίησε αποτυχήμενη διαδικασία πρόσδεσης που όπως όλα δείχνουν οδήγησε σε αυτό το φριχτό δυστύχημα. Όπως άλλωστε αποκάλυψε χθες το documentonews.gr, βασιζόμενο σε μαρτυρίες επιζώντων που έχει στην κατοχή του, το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να σπρώξει το πλοίο προς τα ιταλικά νερά, οδηγώντας τελικά στο να αναποδογυρίσει το πλοίο και να χαθούν τόσες πολλές ζωές.

Όπως άλλωστε είπαν χθες επιζώντες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, το ελληνικό λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει το αλιευτικό που τους μετέφερε. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον Αλ. Τσίπρα οι επιζώντες, αρχικά τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν το πλοίο των ελληνικών αρχών, ωστόσο επειδή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους έδωσαν σχοινί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το αλιευτικό να αρχίσει να ταλαντεύεται δεξιά και αριστερά. Οι επιζώντες προσέθεσαν μάλιστα πως «όταν αναποδογυρίσαμε, ήρθαν και μας έβγαζαν φωτογραφίες αντί να μας βοηθήσουν».

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις διασωθέντων στον Τσίπρα – Τι λένε για το πώς επιχείρησαν οι ελληνικές Αρχές (Video)

Επομένως, όπως προκύπτει από πλήθος μαρτυριών από επιζώντες, ο στόχος του ελληνικού Λιμενικού ήταν ξεκάθαρος: το αλιευτικό έπρεπε με κάθε τρόπο να μην μπει στα ελληνικά ύδατα, προκειμένου να μην… αναγκαστούν οι ελληνικές Αρχές να διασώσουν τους ανθρώπους. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες ζωές, παρά μόνο να μην… παραβιαστούν τα σύνορα.

Εγκλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter