Πύρινο μέτωπο στη νότια Εύβοια: Οριοθετήθηκε η αναζωπύρωση στον Κοκκίνη – Απειλήθηκαν σπίτια

Πύρινο μέτωπο στη νότια Εύβοια: Οριοθετήθηκε η αναζωπύρωση στον Κοκκίνη – Απειλήθηκαν σπίτια

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα στην Κάρυστο Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Κοκκίνη η οποία απειλούσε τον οικισμό Φυγιά. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε μέρος του δάσους που καιγόταν από τα ξημερώματα και η κατάσταση επιδεινώθηκε, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια.

Λίγο μετά τις 16:00 το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής στο evima, δεν κάηκαν σπίτια.

Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ, την ώρα που συνεχώς ξεσπούν διάσπαρτες εστίες.

Ο οικισμός Κοκκίνης όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα, ενώ δόθηκε και μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο Μαρμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Είχε προηγηθεί εκκένωση

Σύμφωνα με το Open έχει γίνει εκκένωση στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαρμάρι για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα επτά μπορόρ, εμποδίζουν τη επιχείρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής. «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter