Νέα μελέτη: Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα για το κορονοϊό από της Pfizer

Νέα μελέτη: Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα για το κορονοϊό από της Pfizer

Το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 παράγει περισσότερο από το διπλάσιο των αντισωμάτων του αντίστοιχου εμβολίου που κατασκευάστηκε από τις Pfizer και BioNTech. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα η οποία συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις με τους εμβολιασμούς.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 2.500 εργαζόμενους σε ένα μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα του Βελγίου και διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων στα άτομα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό προτού λάβουν τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ήταν κατά μέσο όρο 2.881 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο, σε σύγκριση με 1.108 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο σε ισοδύναμη ομάδα η οποία έλαβε δύο δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα σε επιστολή προς την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, αναφέρουν ότι οι διαφορές μπορεί να εξηγηθούν από τα εξής:

-υψηλότερη ποσότητα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna (100 μικρογραμμάρια, έναντι 30 μικρογραμμαρίων στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech)
-μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Moderna (τέσσερις εβδομάδες έναντι τριών εβδομάδων για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter