Νέα μεθόδευση της κυβέρνησης για να μην κάτσουν στο σκαμνί τραπεζίτες και εμπλεκόμενα στα θαλασσοδάνεια στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Νέα μεθόδευση της κυβέρνησης για να μην κάτσουν στο σκαμνί τραπεζίτες και εμπλεκόμενα στα θαλασσοδάνεια στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ντροπή: Η κυβέρνηση για να σώσει τους τραπεζίτες από τον Άρειο Πάγο που αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο που τους απαλλάσσει επεκτείνει τώρα την αμνήστευση για την απιστία και σε άλλες κατηγορίες επίορκων του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση φοβάται την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον κατάπτυστο νόμο που απαλλάσσει τραπεζίτες και κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για τα δισεκατομμύρια των δανεικών και αγύριστων , κι αντί να το διορθώσει έχει αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες μας να το κάνει ακόμα χειρότερο προκειμένου να αποφύγει μια απόφαση από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας περί αντισυνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης.

Έτσι, μετά το ηχηρό ράπισμα από τρία δικαστικά συμβούλια που αποφάσισαν να μην τον εφαρμόσουν και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων των νόμο της ΝΔ που οδηγεί σε αμνήστευση δεκάδες τραπεζικά στελέχη αλλά και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια ,αλλά κυρίως μετά και την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που άσκησε αναίρεση κατά βουλεύματος με το οποίο έπαυσε η ποινική δίωξη σε μια συγκεκριμένη δικογραφία για ακόμα ένα επισφαλές δάνειο εκατομμυρίων , η Κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει κάτι ακόμα χειρότερο. Επεξεργάζεται την νομοθέτηση, μιας νέας τροπολογίας που θα βάλει οριστική “ταφόπλακα” στην τιμωρία και άλλων υπευθύνων για τα χαμένα δισεκατομμύρια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ετοιμάζει συγκεκριμένα και νέα τροπολογία που θα επεκτείνει επί της ουσίας την ατιμωρησία δια της εγκλήσεως στο τετράμηνο και σε άλλες κατηγορίες, πλην των τραπεζιτών, κρατικών στελεχών που ελέγχονται για απιστία (σ.σ. για να ισχύσει δήθεν η… αρχή της αναλογικότητας).

Θα ορίζει δηλαδή δια νόμου ότι και σε άλλες περιπτώσεις θα πρέπει για να συνεχιστεί η ποινική διερεύνηση των σχετικών δικογραφιών να απαιτείται έγκληση του υπεύθυνου φορέα. Επί της ουσίας δηλαδή θα νομοθετήσει μια νέα πιο διευρυμένη αμνηστία για την επίτευξη της οποίας η Πολιτεία θα κάνει και με την βούλα του νόμου τα στραβά μάτια στους απιστούντες.

Κι όλα αυτά μπροστά στον ορατό κίνδυνο να καταπέσει από τον Άρειο Πάγο δια της εξόφθαλμης αντισυνταγματικότητας του ο επίμαχος νόμος που ήταν από τους πρώτους που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση επιχειρώντας να απαλλάξει από τις ποινικές τους ευθύνες τους μεγαλοτραπεζίτες που μοίραζαν ή και μοιράζουν ακόμα δανεικά και αγύριστα σε μεγαλόσχημους την ώρα που οι πληττόμενοι από την κρίση μεροκαματιάρηδες πολίτες χάνουν το μοναδικό κεραμίδι που είχαν πάνω από το κεφάλι τους.

Διαβάστε για τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο που θορύβησε τόσο τους Κυβερνώντες που επιχειρούν να το… σώσουν με νέο διευρυμένο νόμο κρυπτοαμνήστευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter