Νέα μέτρα-ασπιρίνες για ελάχιστους εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα μέτρα-ασπιρίνες για ελάχιστους εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, παρά την παραδοχή του από το βήμα της Βουλής ότι η κρίση «είναι βαθιά και επώδυνη, κυρίως για τον κόσμο της εργασίας», ακολούθησε την πεπατημένη με την εξαγγελία ημίμετρων 3,5 δισ. ευρώ που στην πραγματικότητα καλύπτουν ελάχιστους από τους πληττόμενους από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία.

Στην προσπάθειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστηρίξει ότι την κρίση την δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, για ακόμη μία φορά προσπάθησε να διαψεύσει την ΕΛΣΤΑΤ υποστηρίζοντας ότι η οικονομία ήταν σε ανάπτυξη μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020.

Ουσιαστικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ασπιρίνη μπροστά σε αυτά που πραγματικά χρειάζεται η οικονομία για να σταματήσει το σπιράλ της ύφεσης και η ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας που κτυπάει με σφοδρότητα τα ελληνικά νοικοκυριά και καταρρακώνει τα έσοδα εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Εκείνες που καταγράφουν 50% του τζίρου τους το γ’ τρίμηνο του έτους. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή. Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Έναρξη του τρίτου κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου.

Η επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter