Νέα μέτρα για μετά τις γιορτές σχεδιάζει η κυβέρνηση – Τι αλλάζει από σήμερα για τους άνω των 60

Νέα μέτρα για μετά τις γιορτές σχεδιάζει η κυβέρνηση – Τι αλλάζει από σήμερα για τους άνω των 60

Και νέα μέτρα έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση που θα ληφθούν πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα αφού οι εμβολιασμοί μπορεί να έχουν ανέβει ωστόσο δεν υπάρχουν ούτε και τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα με το ΕΣΥ να παραμένει στο «κόκκινο» με 700 διασωληνωμένους και τους θανάτους να αγγίζουν τους 100 καθημερινά.

Οι μετακινήσεις λόγω εορταστικής περιόδου ανησυχούν τους ειδικούς που φοβούνται για περαιτέρω εκτόξευση των κρουσμάτων μετά το πέρας των Χριστουγέννων. Έτσι, η επιβολή νέων μέτρων είναι και πάλι στο τραπέζι αλλά για μετά τις γιορτές. Προς το παρόν δε φαίνεται να θέλει η κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα παρά τα δραματικά νούμερα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας το σχέδιό της «ανοιχτά Χριστούγεννα».

Η υποχώρηση του πήχη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τα 60 στα 50 έτη είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, ενώ δεν αποκλείεται να σφίξει κι άλλο ο κλοιός για όσους δεν εμβολιάζονται. Παράλληλα, εξετάζεται να επιβληθούν επιπλέον υποχρεωτικά rapid test για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί και πηγαίνουν στους χώρους εργασίας με εργαστηριακό έλεγχο.

Τις ελπίδες τους και στην Εκκλησία εναποθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα, Δευτέρα στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα μετά το σάλο με τις 4.000 μονιμοποιήσεις ιερέων τις οποίες και διέψευσε άρον άρον η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε.

Τι αλλάζει από σήμερα

Την ίδια ώρα, άκυρο θα θεωρείται από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση εμβολίου στο επτάμηνο. Από σήμερα, Δευτέρα λοιπόν, οι άνω των 60 που δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση προτού περάσουν επτά μήνες από τον δεύτερο εμβολιασμό θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, λοιπόν, παύουν να ισχύουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων και την υποχρέωση για rapid test.

Επίσης όσοι άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους θα γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά.

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, όπως έγινε και όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, προκειμένου να εξετάσουν αιτήσεις, οι οποίες δικαιολογούν αυτά τα άτομα να μην εμβολιαστούν για υγειονομικούς λόγους.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες, η Επιτροπή Ειδικών έχει εισηγηθεί ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης μόνο με μοριακό τεστ.

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter