Από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης «Ομικρον» – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης «Ομικρον» – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τα νέα μέτρα να έχουν ισχύ πολύ νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς φαίνεται πως η πανδημία έχει πλέον ξεφύγει και ο πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες ξεπερνώντας τις 21.000, είναι πλέον πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το σενάριο που υπάρχει τώρα στο τραπέζι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να τεθούν σε εφαρμογή από αυτή την Πέμπτη στις 06:00 και φαίνεται ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, αφού η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κλειστά.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα επικρατέστερο σενάριο να αφορά συγκεκριμένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την εστίαση να κλείνει στις 22:00.

Τα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να αποκλεισθεί και η ανατροπή με ανακοίνωση νέων μέτρων, ενώ στο τραπέζι θα μπει και η λειτουργία των σχολείων, αν και μέχρι στιγμής η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με αυστηρό testing.

Πλεύρης για μέτρα

«Αυτήν την στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα που εξετάζαμε εάν θα εφαρμοζόντουσαν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν εάν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα» είπε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Προχθές στη σύσκεψη που είχαμε, εκτιμήσαμε ότι βάσει των συνθηκών και των κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε στις 3 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι τώρα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που την περιμέναμε αλλά όχι τόσο άμεσα, θα γίνει μια σύσκεψη της επιτροπής αύριο ώστε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αν χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα» συμπλήρωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Κατόπιν κρουσμάτων σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Τετάρτη

Τρομακτικά νούμερα: 21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού – 60 νεκροί – 635 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Προς επίσπευση ισχύος τα νέα μέτρα – Μειώνεται η καραντίνα για ασυμπτωματικούς

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πλεύρης προαναγγέλλει νέα μέτρα λίγες ώρες μετά τα μέτρα παρωδία και ο Μητσοτάκης κάνει ανέμελος διακοπές»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter