Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου – Έχασε άντρα και τα δύο της παιδιά στο Μάτι

Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου – Έχασε άντρα και τα δύο της παιδιά στο Μάτι

Μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη η οποία έχασε πέρυσι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Η χήρα Φύτρου υποστηρίζει στη μήνυση της ότι εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Καταγγέλλει δε ότι ζήτησε από τους εμπλεκόμενους να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα (εκείνοι όμως αρνήθηκαν “παράνομα και αυθαίρετα” να της τα χορηγήσουν “προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία” και διαπράττοντας “ποινικώς κολάσιμες πράξεις”. Μάλιστα αναφέρει ότι “επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες”.

Μεταξύ των υπηρεσιών που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν τα αποδεικτικά στοιχεία που ζητούσε είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι και τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα μετατραπούν γίνουν κακουργήματα. Από την πλευρά της η κυρία Φύτρου δήλωσε: “Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της”.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter