Νέα ναι, φρέσκια όχι…

Νέα ναι, φρέσκια όχι…

Και το όνομα αυτής, Νέα Αριστερά. Παρουσιάστηκε χθες, παρουσία καμιά 500αριάς πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό την ηγεσία του Αλέξη Χαρίτση. Ήμουν και εγώ στο «Σεράφειο». Πήγα για να πάρω κλίμα και «μυρωδιά» από τη νέα, φρέσκια, ανανεωτική, πλουραλιστική, πληθυντική αριστερά, που ήρθε για να καλύψει το κενό αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρετε κάτι; Τίποτα το φρέσκο δεν είδα. Ξέρετε τι είδα; Το 3% εντός του ΣΥΡΙΖΑ που γκρίνιαζε από το 2012 και μετά για κάθε τι προοδευτικό έπεφτε στο τραπέζι. Στην κυριολεξία. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι. Τους περισσότερους τους ξέρω είτε φατσικώς, είτε ειδικώς…

*** Το όνομα; Κλεμμένο. Υπάρχει ήδη στην Πολωνία. Το σήμα; Κάτι από Alpha Bank. Το κοκκινοπράσινο χρώμα, στο φόντο; Αποτυχημένο. Κόκκινο με πρασινομπλέ. Καμία σχέση, μιας και το κόκκινο και το πράσινο είναι τελείως στην αντίθετη κατεύθυνση στη χρωματική ρόδα. Μπορείς να το ταιριάξεις, αλλά θέλει τρόπο. Ίσως με κάτι άλλο ενδιάμεσα. Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι η έκφραση μιας αγωνίας «να πάρουμε ό,τι μπορούμε από το ΠΑΣΟΚ». Μα κουκλάκια μου ζωγραφιστά, τους έξτρα πόντους στο ΠΑΣΟΚ των τελευταίων εβδομάδων εσείς τους δώσατε…

*** Τι δεν είδα; Νεολαία; Πού ήταν οι Νεολαίοι που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι κάτω των 30 ετών.
Οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι…

*** Η αρχή της Νέας Αριστεράς στη Βουλή; Με το… δεξί. Στην κυριολεξία, όχι μεταφορικά. Οι 10 (με εξαίρεση τον Φερχάτ Οζγκιούρ) από τους 11 συνολικά βουλευτές δήλωσαν «παρών» στις προκλητικές κυβερνητικές ρυθμίσεις υπέρ των servicers κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσαν «παρών» σε τρία άρθρα που προβλέπουν: Ακατάσχετο λογαριασμό των servicers, λειτουργία των servicers ως μη εποπτευόμενων από την ΤτΕ οργανισμών, παράταση των αδειών λειτουργίας των servicers χωρίς νέα δικαιολογητικά.
Έτσι θα ψηφίζουν από εδώ και πέρα; Να ξέρουμε δηλαδή…

*** «Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες». Αυτά έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο facebook, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Άρα τέρμα τα «πότε θα μιλήσει ο Τσίπρας για την αποχώρηση των ‘11’;».
Μίλησε…

*** «Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα κοστίζουν» απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης όταν τον ρώτησε ο Παπαδάκης γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως οι πάντες έχουν εισηγηθεί. Αν το ψυγείο ή το ντουλάπι σας είναι άδειο, όπως το δικό μου τις τελευταίες δέκα μέρες του μήνα, μπορείτε να φουσκώσετε από εθνική υπερηφάνεια για τις Belhara και τα F35 και έτσι δεν θα πεινάτε. Μπορείτε, επίσης, όταν δεν θα έχετε να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητο να πηγαίνετε στη δουλειά με τρέξιμο ή έστω γρήγορο περπάτημα. Τούμπανο θα βγείτε στις παραλίες. Άντε, όλα ο Χατζηδάκης θα τα σκέφτεται;

*** Δεν θα σχολιάσω τίποτα για το παρακάτω βίντεο. Θα πω μόνο για άλλη μία φορά ότι η θέση 107 στην Ελευθερία του Τύπου είναι ιδιαιτέρως τιμητική:

*** Για το καπέλο του Μητσοτάκη τι να πω; Το βίντεο τα λέει όλα. Μαζί με το καπέλο φόρεσε, εν τω μεταξύ, και τη γραβάτα του.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter