Νέα «νταηλίκια» της Τουρκίας: Αποπειράθηκαν να παρενοχλήσουν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ

Νέα «νταηλίκια» της Τουρκίας: Αποπειράθηκαν να παρενοχλήσουν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ

Τα τουρκικά μαχητικά καθ’ όλη την διάρκεια της παραβίασης του FIR Αθηνών ήταν συνεχώς υπό την συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία το απόγευμα της Πέμπτης στο Αιγαίο, με δυο τουρκικά μαχητικά F-16 να προσπαθούν να παρενοχλήσουν ελικόπτερο τύπου Σινούκ του Ελληνικού Στρατού, στο οποίο επέβαινε μάλιστα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού μαζί με ακόμα 16 αξιωματικούς.

Το ελληνικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε πορεία από την Ρω προς την Ρόδο, ενώ προηγουμένως, τα τουρκικά ραντάρ μέσω ασυρμάτου είχαν αναφέρει ότι το Σινούκ είχε εισέλθει στο τουρκικό FIR.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για το περιστατικό:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter