Νέα παράταση για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Νέα παράταση για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ούτε το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του-ης εκλεκτού-ης του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας. 

Το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πιθανότατα δεν θα συναντηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους της Ανοικτής Πόλης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές πάντως κοντά στον πρωθυπουργό το μόνο που διαρρέουν είναι πως ο-η υποψήφιος-α θα είναι «νέο και ελπιδοφόρο πρόσωπο». Την ίδια ώρα «ανοιχτό» μένει και το θέμα του-ης υποψηφίου-ας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου όπως έχει γράψει το documentonews.gr, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι σε «ανοιχτή» γραμμή επικοινωνίας με στελέχη του ΚΙΝΑΛ, του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων στη συμπρωτεύουσα.

Σε κάθε περίπτωση στην αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εγκρίνουν τις υποψηφιότητες Μπελαβίλα και Νοτοπούλου για Πειραιά και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ θα γίνει και μια πρώτη συζήτηση για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί τόσο με τον Ρώσο πρόεδρος Βλ. Πούτιν όσο και με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, I. Μπράχος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην ατζέντα των δύο χωρών υπάρχουν θέματα όπως η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας κυρίως σε ζητήματα οικονομίας, το ενεργειακό (south stream και έρευνες για υδρογονάνθρακες), θέματα πολιτισμού, αλλά και τα πολύ σοβαρά θέματα του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδος, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, με έμφαση στη Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, το Κυπριακό και οι προοπτικές στη Συρία και τη Λιβύη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter