Νέα ποινική δίωξη κατά του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα

Νέα ποινική δίωξη κατά του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα

Εντοπίστηκε και νέα μίζα από εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η μίζα είχε σαν αποδέκτη τον εξάδελφο του πάλαι ποτέ ισχυρού υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νικόλαο Ζήγρα.

Ο Νικόλαος Ζήγρας εμφανίζεται ως ο παραλήπτης εμβάσματος ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελβετία και συνδέεται με μία από τις συμβάσεις που είχε υπογραφεί για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας Ακη στο ΥΠΕΘΑ.

Το έμβασμα γνωστοποίησαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές δικαστικές Αρχές, απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που τους είχαν αποστείλει οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης. Έτσι, ο Νικόλαος Ζήγρας , ο οποίος στις δίκες που έχουν μεσολαβήσει ήρθε σε ρήξη με τον εξάδελφο του και μίλησε για τα «έργα και τις ημέρες του» στο ΥΠΕΘΑ, αλλά προφανώς είχε λησμονήσει να μιλήσει για τη συγκεκριμένη μίζα, είναι πλέον αντιμέτωπος και με νέα κατηγορία.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Χ. Ντζούρας και Σ. Μανώλης άσκησαν σε βάρος του ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζήγρας στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού για τις χρυσές μίζες επί Άκη κρίθηκε επιεικώς, λόγω των ….κελαηδισμάτων του, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, που μετατράπηκε σε χρηματική, αλλά ο ίδιος ζήτησε από το δικαστήριο δοσοποίηση του ποσού εξαγοράς, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες.

Σε ότι αφορά πάντως τη σχέση του με την Ελβετία, ο ίδιος είχε δώσει μια διαφορετική …διάσταση, καθώς είχε καταθέσει ως μάρτυρας στους Ελβετούς εισαγγελείς όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο έρευνας για την διαφθορά στην χώρα τους.

Μάλιστα ο Ν. Ζήγρας είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων:

«Εγκάλεσα την ελβετική δικαιοσύνη διότι προκειμένου να προστατεύσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων».

Με αφορμή την άσκηση της νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του Ν. Ζήγρα, ο συνήγορος του, Στέλιος Γκαρίπης, δήλωσε:

«Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter