Νέα προβλήματα για την τηλεκπαίδευση – Καταγγελίες για εξωσχολικούς ότι μπαίνουν στο σύστημα

Νέα προβλήματα για την τηλεκπαίδευση – Καταγγελίες για εξωσχολικούς ότι μπαίνουν στο σύστημα

Τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση συνεχίζονται με το υπουργείο Παιδείας και την ίδια την υπουργό Νίκη Κεραμέως, να διαψεύδονται καθημερινώς πως είναι καθ΄όλα προετοιμασμένοι. 

Αυτή τη φορά τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων μετά τις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολεία της Νέας Σμύρνης πως εξωσχολικοί παρανέβησαν στο σύστημα Webex κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Κόκκινο 105,5, σε μαθήματα τηλεκπαίδευσης του 6ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται στην ηλεκτρονική τάξη, παρεισέφρησαν βρίσκοντας τους κωδικούς.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές αφού εντόπισαν εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, τους έθεσαν εκτός της e-τάξης. 

Για το εν λόγω περιστατικό η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του γυμνασίου της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του σχολείου, κατήγγειλαν το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ενημέρωσαν και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα webex του Α1. Ζήτησα την βοήθεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έγινε και καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τώρα και ύστερα όλοι μας θα ελέγχουμε περισσότερο τα στοιχεία εισόδου των μαθητών μας ώστε να μην εμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα. Θέλουμε την συνεργασία όλων σας. Θα ήθελα οι γονείς του Α1 που έχουν περισσότερα στοιχεία να απευθυνθούν και οι ίδιοι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter