Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μέχρι τις 23 Αυγούστου οι έρευνες του Oruc Reis

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μέχρι τις 23 Αυγούστου οι έρευνες του Oruc Reis

Συνεχίζει σε εμπρηστικούς τόνους ο Τούρκος πρόεδρος, την ίδια ώρα που έχει συμφωνήσει με τη Μέρκελ διάλογο

«Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση την παραμικρή επίθεση σε πολιτικά πλοία μας. Δημιουργήθηκε μια τέτοια κατάσταση και το Kemal Reic έδωσε απάντηση. Αν συνεχίσουν, θα λάβουν ακόμη πιο ισχυρή απάντηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος και της τουρκικής Kemal Reis, λέγοντας ότι «αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις, η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο».

Σε δηλώσεις του έξω από την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η τουρκική φρεγάτα TCG Kemal Reis απέτρεψε μια μικρή αψιμαχία, καθώς το ελληνικό ναυτικό προσπάθησε να παρενοχλήσει το σεισμικό σκάφος μας Oruc Reis. Τώρα όμως έχουν υποχωρήσει στο λιμάνι τους».

Τονίζοντας δε ότι «Δεν μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις», συμπλήρωσε: «Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter