Νέα πρόκληση Τσακλόγλου: Αναδρομικά 5ετίας σε ημέτερους, μειώσεις συντάξεων για τους υπόλοιπους

Νέα πρόκληση Τσακλόγλου: Αναδρομικά 5ετίας σε ημέτερους, μειώσεις συντάξεων για τους υπόλοιπους

Ως άκρως επιτυχημένη κρίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση ημετέρων, καθώς μετά την αποκάλυψη ότι με προκλητική εγκύκλιο παραμονές του Πάσχα, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 1.200 πρώην δημάρχους και νομάρχες να λαμβάνουν διπλή σύνταξη, έγινε γνωστό ότι στη βάση αυθαίρετης ερμηνείας της νομολογίας θα χορηγηθούν σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης και αναδρομικά που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ.

Με χθεσινή του παρέμβαση στο Facebook, ο εργατολόγος και δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας επιβεβαιώνει ότι ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου, χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν αιρετούς (βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.) κυρίως του «πάλαι ποτέ δικομματισμού». Ωστόσο, όπως τονίζει, η κυβέρνηση «θα χορηγήσει και αναδρομικά, που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ, για αιτήματα που έχουν υποβάλει οι «τοπικοί άρχοντες» (σαν να το ήξεραν!) εδώ και μια 5ετία και δεν έχουν ακόμα απαντηθεί».

Η είδηση έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη διαβοήτη «χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο Τσακλόγλου», που έκοβε τις δύο εθνικές συντάξεις, χηρείας και αναπηρίας, με μειώσεις που έφταναν έως και 269 ευρώ και η οποία ως σήμερα δεν έχει ανακληθεί, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων χιλιάδων πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Μερική αναδίπλωση Τσακλόγλου για το «τσεκούρι» στις συντάξεις χηρείας

Στην καταγγελία για τη δεύτερη σύνταξη προχώρησε εξάλλου και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο είχε εξαρχής αναδείξει το ζήτημα της προκλητικά ευνοϊκής μεταχείρισης που έλαβαν από την κυβέρνηση οι πρώην αιρετοί.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία ΕΝΔΙΣΥ: Διπλή σύνταξη σε δήμαρχους και νομάρχες χωρίς να το ορίζει ο νόμος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αναλυτικά η ανάρτησή του Διονύση Τεμπονέρα:

Είναι ακριβές ότι, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.Τσακλόγλου, χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν αιρετούς (βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.) κυρίως, του «πάλαι ποτέ δικομματισμού» με εγκύκλιο, που εξέδωσε παραμονές του Πάσχα.

Αυτό που δεν έχει αναδειχθεί είναι ότι, όχι μόνο δίνει δεύτερη σύνταξη εφεξής, αλλά θα χορηγήσει και αναδρομικά, που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ, για αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι «τοπικοί άρχοντες» (σαν να το ήξεραν!) εδώ και μια 5ετία και δεν έχουν ακόμα απαντηθεί. Με μια αυθαίρετη ερμηνεία, δίχως ρητή διάταξη νόμου, επικαλούμενος μια άσχετη γνωμοδότηση (ΝΣΚ 233/2017 που αναφέρεται σε επαναχορήγηση σύνταξης στον ΠτΔ, που ούτε εκλέγεται, ούτε διατηρεί υπαλληλική σχέση με το Δημόσιο και στην οποία είχε αντιδράσει ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΝΣΚ), κόντρα στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και με ξεκάθαρη πολιτική εντολή «άνωθεν» να το πράξει(είναι χαρακτηριστικό ότι, για μια ερμηνευτική εγκύκλιο, υπογράφει ο ίδιος ο υφυπουργός!), κάνει πανάκριβο προεκλογικό «ρουσφέτι» σε ημέτερους, που φυσικά, θα τρέξουν και την προεκλογική εκστρατεία στις τοπικές κοινωνίες, τον επόμενο χρόνο.

Την ίδια ώρα η χριστουγεννιάτικη «εγκύκλιος Τσακλόγλου» που κόβει τις δυο εθνικές συντάξεις, σε χήρες και αναπήρους, φυσικά δεν έχει ανακληθεί και άρα είναι σε ισχύ.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 60.000 απλοί πολίτες περιμένουν να πάρουν προσαύξηση στις συντάξεις τους (λόγω παράλληλης ασφάλισης) εδώ και 6 χρόνια.Την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι των 600 και 1 ευρώ δεν πήραν φράγκο από την επιταγή του Πάσχα, ενώ άλλοι 675.000 από τους 2.500.000 συνταξιούχους, έκαναν «πλουσιοπάροχες» γιορτές με ένα 200αρικο.Τελικά ο μάγκας, δεν είναι καθόλου τζάμπας, όταν πρόκειται να «κεράσει» τους δικούς του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter