Νέα πρόκληση Τσελίκ: Στο στόχαστρο η Μεγίστη – Ευθεία επίθεση σε Μητσοτάκη

Νέα πρόκληση Τσελίκ: Στο στόχαστρο η Μεγίστη – Ευθεία επίθεση σε Μητσοτάκη

Τέλος δεν έχουν οι απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκοι αξιωματούχοι κατά της Ελλάδας. Τελευταίος, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος όχι μόνο έβαλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά  αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο).

«Η δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία επιδιώκει να «αναβιώσει νεο-οθωμανικές ρεβιζιονιστικές φαντασιώσεις» είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές, ανέφερε συγκεκριμένα ο Τσελίκ μέσω Twitter, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο CNN, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοθωμανικές επιδιώξεις».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στο CNN: Προεκλογικές εμμονές και ωμά ψέματα για την ακρίβεια (Video)

«Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Τσελίκ και συνέχισε σημειώνοντας:

«Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με επιφάνεια 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πρόκειται για επιθετική και επεκτατική πολιτική. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δυσκολεύεται να εξοφλήσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το χρέος της Ελλάδας, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό εξοπλισμών της χώρας του κατά 5 φορές δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετικές πολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο.

«H ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών» πρόσθεσε ο Τσελίκ Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι να ότι πρέπει να δει ότι το να αποφεύγει την τουρκική διπλωματία και η μετατροπή της χώρας του σε φρουρά του 3ου κράτους δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της Ελλάδας», κατέληξε ο Τσελίκ στην παρέμβασή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση Τσελίκ έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση του ιδίου στην Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται συστηματικά σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ερντογάν στα ελληνικά στο Twitter – Στο στόχαστρο η Μεγίστη όσο η κυβέρνηση αναζητά εσωτερικό εχθρό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter