Νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως είπε η λύση της Ομοσπονδίας δεν έχει μέλλον. Σημειώνεται ότι η δήλωση αυτή έρχεται μόλις μια μέρα πριν τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή όπου θα επικρατεί ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα θα είναι δυνατή μόνο εάν όλα τα μέρη σέβονται τα δικαιώματα και τους νόμους όλων των μερών:

«Δεν έχουμε βλέψεις για τα δικαιώματα κανενός άλλου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να αγνοήσει τα δικαιώματά μας».

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια γεωγραφία όπου επικρατεί ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με το σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμων όλων των μερών. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις για τα δικαιώματα κανενός άλλου. Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει τα δικαιώματά μας. Διανύουμε την 60ή επέτειο από την ανάδειξη του Κυπριακού ζητήματος. Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντοτε ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».

Συνεχίζοντας είπε ότι «είναι γεγονός ότι όλοι αποδέχονται ότι η λύση αυτή δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί με βάση το μοντέλο της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή. Αναμένουμε επίσης από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να τηρεί σχολαστικά την αμεροληψία που οφείλει να επιδεικνύει. Δεν θέλουμε αυτή η δύναμη, της οποίας η φήμη έχει ήδη πληγεί, να αντιμετωπίσει μια νέα απώλεια φήμης στην Κύπρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter