Νέα προσπάθεια αποκόλλησης του Blue Star Patmos (video)

Νέα προσπάθεια αποκόλλησης του Blue Star Patmos (video)

Σε εξέλιξη είναι η νέα επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Blue Star Patmos”, που προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη βοήθεια ρυμουλκών το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου αποκολλήθηκε, ενώ εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη και για το λόγο αυτό η νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες μετρήσεις και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Η πρώτη εικόνα δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου. Πάντως όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Το πλοίο στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter