Νέα προσπάθεια φίμωσης του Τύπου: Υπό κράτηση δημοσιογράφος στη Σάμο για κατασκοπία

Νέα προσπάθεια φίμωσης του Τύπου: Υπό κράτηση δημοσιογράφος στη Σάμο για κατασκοπία

Ακόμα μια προσπάθεια φίμωσης του τύπου έρχεται στην επιφάνεια. 

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον δημοσιογράφο της Σάμου Γιάννη Νέγρη ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του νησιού ως ύποπτος κατασκοπίας.

Αιτία στάθηκαν οι φωτογραφίες που έβγαλε στην επιφάνεια από τα υπεραιωνόβια πεύκα που έκοψε γύρω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χωρίς καμία άδεια, το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας. Η αποκάλυψη ωστόσο της περιβαλλοντικής καταστροφής φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου σε μερικούς με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την ΕΦ.ΣΥΝ μαζί συνέλαβαν και έναν προσωπικό του φίλο, ιδιοκτήτη του drone με το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες των κομμένων πεύκων γύρω από τη μονή.

Η προσαγωγή τους έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ αρχικά δεν στοιχειοθετείτο κάποια κατηγορία, τελικά μετά από επανεξέταση των φωτογραφιών με τους κομμένους κορμούς, «ανακάλυψαν» σε μία από τις δεκάδες ένα τσιμεντένιο τοιχίο για το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε ότι αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εγκατάστασης.

Πέραν βέβαια της ουσιαστικής ομολογίας ενοχής εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού για το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, με την σύλληψη του δημοσιογράφου επιχειρείται και ένα ακόμα χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Νέγρης έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αποκάλυψη των παράνομων επαναπροωθήσεων, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Μάρτη, μια άφιξη βάρκας προσφύγων, την οποία άφιξη στη συνέχεια οι αρχές αποσιώπησαν. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter