Σκάνδαλο Novartis: Νέα προθεσμία πήρε η Ελένη Τουλουπάκη – «Δεν είσαι μόνη σου» φώναζαν συγκεντρωμένοι

Σκάνδαλο Novartis: Νέα προθεσμία πήρε η Ελένη Τουλουπάκη – «Δεν είσαι μόνη σου» φώναζαν συγκεντρωμένοι

Προθεσμία –για δεύτερη φορά – προκειμένου να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου στις 16 Μαρτίου πήρε η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Η Ε. Τουλουπάκη καλείται ως κατηγορούμενη για τη δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

Κατά την προσέλευση της στον Άρειο Πάγο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το Δικαστικό Μέγαρο φώναζε «δεν είσαι μόνη σου», ενώ και κατά την αποχώρησή της χειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η εισαγγελική λειτουργός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας την κλήση της για απολογία ως «τίτλο τιμής».

Μάλιστα, σε δήλωση της είχε κάνει λόγο για πιέσεις κι επιθέσεις που δέχτηκε με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία. Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς είχε αναφέρει ότι καταπατείται κάθε έννοια κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν έχει υποκύψει σε πιέσεις.

Η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter