Νέα πυρά της «Φλόγας» για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Τμήματος – «Κάθε παιδί έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες»

Νέα πυρά της «Φλόγας» για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Τμήματος – «Κάθε παιδί έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες»

Στην σκιά της μετατροπής του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγία Σοφία σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ο σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια αισθάνεται την ανάγκη να δείξει τι έχει προσφέρει στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων ζητώντας να εισακουστεί το αίτημα του για παράταση της περιόδου διαβούλευσης, κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουν τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις.

Διαβάστε επίσης: «Φλόγα»: Προβληματισμός για το νομοσχέδιο για το νέο «κέντρο» για παιδιά με καρκίνο

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι «κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες και Τμήματα της Παιδιατρικής».

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις Δωρεές της Φλόγας στα Ογκολογικά Tμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων “H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού” από το 2010:

«Η Φλόγα έχει καθιερωθεί πλέον ως βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων “Η Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού”. Σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, εντοπίζουμε και χρηματοδοτούμε πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις των Ογκολογικών Τμημάτων που δεν καλύπτονται από την πολιτεία. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι οι γιατροί μας έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία, ώστε τα παιδιά μας να λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία χωρίς καθυστερήσεις.Πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ έχουμε προσφέρει στη Δημόσια Υγεία από το 2010

Πρωτόκολλα θεραπείας

Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕΠΑΟ (Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας) για τη συμμετοχή της χώρας μας στη χάραξη των Διεθνών Πρωτοκόλλων Θεραπείας και τη συνεχή και οργανωμένη συνεργασία των γιατρών μας με τα προηγμένα κέντρα της Ευρώπης, έτσι ώστε κανένας γονιός να μη χρειάζεται να απευθυνθεί στο εξωτερικό για δεύτερη γνώμη.

Έχουν ήδη ενταχθεί 7 κακοήθη νοσήματα. Η χρηματοδότηση συνεχίζεται για την ένταξη και άλλων μορφών, μόλις αυτό καταστεί δυνατό από την ΕΕΠΑΟ (εντός του 2023 αναμένεται να ενταχθούν όλες οι λευχαιμίες).

Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή της χώρας μας, η Φλόγα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ποσό δέσμευσης μέχρι σήμερα 580.000 €. Το κόστος αναμένεται να ανέβει θεαματικά με την ένταξη των λευχαιμιών.

151.000 €

Ιατρικός εξοπλισμός

Αξονικός τομογράφος, Υπέρηχοι, Εξοπλισμός Ακτινοθεραπευτικού, Οφθαλμολογικού, Παθολογοανατομικού, Αναισθησιολογικού, Νευροχειρουργικού, Ακτινολογικού, Αιματολογικού,

Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, Χειρουργικού, Καρδιολογικού και στα 2 Παιδιατρικά Νοσοκομεία “Η Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού”.

2.088.034 €

Απασχόληση Προσωπικού
Σήμερα χρηματοδοτούνται από τη Φλόγα στο ΕΛΠΙΔΑ 11 μέλη του προσωπικού:
2 Ιατροί στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Αγία Σοφία, 1 Ιατρός και 2 Βιολόγοι στη Μονάδα Μεταμόσχευσης, 1 Βιολόγος και 1 Κοινωνικός Λειτουργός στο τμήμα του ΕΣΥ στο Αγία Σοφία, 1 Ψυχολόγος, 1 Νοσηλευτής, 1 Γραμματέας στο Ογκολογικό του Αγλαΐα Κυριακού, 1 Παρασκευαστής στο Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ν.Π. “Η Αγία Σοφία”.

2.150.095 €

Ανακατασκευή και Ανακαίνιση Τμημάτων
Ριζική ανακατασκευή και εικονογράφηση των Τμημάτων Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, Ακτινολογικού, Εντατικής Μονάδας στο Αγία Σοφία και Ακτινοθεραπευτικού στο Π.&Α Κυριακού.

841.000 €

Νοσηλεία στο Σπίτι
32.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής

916.000 €

Τυποποίηση δειγμάτων μυελού των οστών
Τυποποίηση 30.000 δειγμάτων σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ

590.000 €

ΣΥΝΟΛΟ

6.736.129 €

Επίσημα στοιχεία της Φλόγας

Η Φλόγα ελέγχεται από την Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών Deloitte σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στήριξη της Δημόσιας Υγείας και δεν περιλαμβάνουν έξοδα υποστήριξης των οικογενειών μας καθώς και έξοδα φιλοξενίας 50 παιδιών κάθε φορά με τους γονείς τους από την περιφέρεια.

Δεν περιλαμβάνονται μικρότερα ποσά για την καθημερινή προμήθεια αναλωσίμων, ηλεκτρικών συσκευών, αποστολής δειγμάτων ιστών στο εξωτερικό, παρακολούθηση συνεδρίων στο εξωτερικό ιατρών/νοσηλευτών, επιστημονικές δημοσιεύσεις κ.λπ. στο ΕΛΠΙΔΑ.

«Δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης»

Εν τω μεταξύ οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται με καρκίνο ετοιμάζονται για κινητοποίηση «την ώρα που έπρεπε να βρίσκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους», αναφέρουν οι ίδιοι σε χθεσινή ανακοίνωσή τους. Σημειώνουν μάλιστα ότι το Υπουργείο Υγείας τους αιφνιδίασε με την ξαφνική ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απόσχιση και διοικητική αυτοτέλεια των ογκολογικών τμημάτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι με μια πρώτη ανάγνωση δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο ως οφέλη για τους ασθενείς είναι πράγματα που συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας.

Προφανώς ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής ούτε για να μελετήσει κανείς το νομοσχέδιο ούτε για να ζητήσει και να λάβει εμπεριστατωμένη νομική γνώμη για διάφορα θέματα που εγείρονται.

Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου», καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα. Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μάλιστα, σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε καν ενημερώθηκαν, ούτε οι Διευθυντές των ογκολογικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

«Γι’ αυτό ζητούμε την παράταση της περιόδου διαβούλευσης, κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κι εμείς αλλά και όλοι οι λοιποί ενδιαφερόμενοι» αναφέρουν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter