Νέα ρύθμιση οφειλών – Δυνατότητα έως 120 δόσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών – Δυνατότητα έως 120 δόσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για επιτηδευματίες με οφειλές έως 20.000 ευρώ, επαγγελματίες χωρίς δυνατότητα πτωχευτικής διαδικασίας (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους) αλλά και όσους χρωστούν πάνω από το 85% των συνολικών οφειλών τους στο δημόσιο.

Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιτηδευματίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών δεν περιλαμβάνονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ειδικότερα το σχέδιο της υπουργικής απόφασης προβλέπει την ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση καταβολής 50 ευρώ. Για οφειλές έως 3.000 ευρώ η ρύθμιση θα γίνεται σε 36 δόσεις επίσης με ελάχιστη καταβολή 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπουργική απόφαση θα προβλέπεται – όπως και στον εξωδικστικό συμβιβασμό – δυνατότητα διαγραφής των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής έως 95% και της βασικής οφειλής έως 30% με κριτήριο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές ώς 31.12.2016 και σε αυτήν θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και όσοι είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των 12 ή των 24 δόσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter