Νέα… σατανική σύμπτωση κατά Μητσοτάκη: «Εκ παραδρομής» βρέθηκε το όνομά του σε λίστα αρχειοθέτησης πόθεν έσχες

Νέα… σατανική σύμπτωση κατά Μητσοτάκη: «Εκ παραδρομής» βρέθηκε το όνομά του σε λίστα αρχειοθέτησης πόθεν έσχες

Νέα… σκευωρία εξυφάνθηκε κατά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το όνομά του βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους, οι οποίες σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αρχειοθετηθούν. «Η προσπάθεια του κουκουλώματος γίνεται παιδική χαρά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παύλος Πολάκης, ενώ ο Σταύρος Κελέτσης κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και ενός υπαλλήλου της Βουλής, η μοίρα έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο παιχνίδι στον πρωθυπουργό.

Η αιτία αυτής της… διαβολικής σύμπτωσης ήταν πως το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Σχολιάζοντας τις προφάσεις της συμπολίτευσης, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει… παιδική χαρά. «Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας είπε ότι κατά λάθος βρέθηκε εκεί το όνομα του Μητσοτάκη. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί», ήταν το σχόλιο του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ο οποίος επισήμανε πως αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού, τώρα θα είχε… κρεμαστεί στα μανταλάκια.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Στ. Κελέτσης έκανε λόγο για ατόπημα υπαλλήλου και αντέτεινε πως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018 έχουν εγκριθεί με την ψήφο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρου Λάππα. Βέβαια, η έγκριση που έδωσε με την ψήφο του ο Σπ. Λάππας έγινε πριν η εφημερίδα φέρει στο «φως» τις παρανομίες του Κυριάκου και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στην Επιτροπή οι αποκαλύψεις του Documento

Ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Documento για την παράνομη εμπλοκή του πρωθυπουργικού ζεύγους με τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures, και ζήτησε τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Κατά την απάντηση που έδωσε ο Στ. Κελέτσης μετά από ερώτημα του documentonews.gr, η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής πόθεν έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα αποφανθεί αν χρειάζεται νέος έλεγχος για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Αρχειοθετούν τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Μητσοτάκη εν μέσω πολύκροτων αποκαλύψεων για νέα αδικήματα

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή πόθεν έσχες:

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή πόθεν έσχες, διαπιστώθηκε υπηρεσιακό λάθος και 43 περιπτώσεις υπόχρεων -μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικοί αρχηγοί- συμπεριελήφθησαν στις λίστες αρχειοθέτησης. Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ίδιο ισχυρίζονται μέλη της επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας ότι συνέβη και με τη Φώφη Γεννηματά. Προστίθεται δε ότι οι εν λόγω δηλώσεις είχαν ελεγχθεί και εγκριθεί στις 23 Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους 43 περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23/6/2021».

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα – Κοιτούσαν τα έγγραφα με τρόμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter